Της πλατφόρμας -Γράφει η Μαρία Ζαϊρη*

386

-Τάμαθες; Άνοιξε η πλατφόρμα.

-Ποια πλατφόρμα; Αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής;

-Όχι καλέ ,αυτή έκλεισε.

-Τότε ποια; Γιατί από πλατφόρμες άλλο τίποτα. Για να διορθώσεις λάθη, για περικομμένα ενοίκια, για επιδόματα σ’όσους οι δουλειές τους παραμένουν κλειστές, για δόσεις στις οφειλές στους Δήμους, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. κλπ.

Αυτή για τις καθυστερημένες συντάξεις σου λέω. Που περιμένουν άνθρωποι τρία και τέσσερα χρόνια και πού να φανεί.

Θα δώσουν λέει μια προσωρινή κάπου 360 ευρώ και μετά όταν τα ξεκαθαρίσουν ,τα υπόλοιπα.

Εννοείται αν ζεις, αλλά και πάλι αν στο μεταξύ ο Θεός σε ξεκουράσει, μην έχεις έννοια. Θα τα πάρουν οι κληρονόμοι. Άλλωστε έχει και τέτοια πλατφόρμα ανοιχτή για άλλους κληρονόμους που παίρνουν επιστροφές συγγενών που συγχωρέθηκαν.

 “Χτύπα ξύλο”, αλλά το πράγμα δεν αντέχεται. Να καταθέτεις τα χαρτάκια σου για τη σύνταξη (εκατό και το μονό) και μετά τίποτα. Ούτε πληροφόρηση, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Δεν υπάρχουν λέει υπάλληλοι. Και καλά νάχεις να περνάς. Αν όχι, ποιος νοιάζεται.

Τέλος πάντων, ωστόσο σαν πολύ ψηφιακή η ζωή μας δεν έγινε; Κι ο κόσμος άλλη δουλειά δεν έχει; Κάθεται μπροστά σ’ ένα κομπιούτερ και ψάχνεις τις πλατφόρμες; Κλικ εδώ και πάμε παρακάτω. Και μόλις κάτι στραβώσει κλείνει η πλατφόρμα και πάμε από τη αρχή. Κι έχουν όλοι κομπιούτερ; Ξεχάσαμε. Όπου νάναι θα ανοίξει πλατφόρμα για δικαιούχους σε τάμπλετ μέχρι 200 ευρώ. Καλή επιτυχία.

Κάλυμνος, Μάρτιος 2021,με το νησί στο «Βαθύ κόκκινο»
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός