Δ.Διακομιχάλης για την κριτική Ι. Μαστροκούκου: Ας κάνει ο κ. Μαστροκούκος πιο στοχευμένη και πιο προσεκτική αντιπολίτευση (video)

291

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 στο φακό του kalymnos-news.gr o Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας δίνοντας παράλληλα απαντήσεις στην κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος για τον χειρισμό σε θέματα πανδημίας, ενώ τον είχε χαρακτηρίσει ως κουρασμένο Δήμαρχο

Απαντώντας στην κριτική του Ι.Μαστροκούκου ότι ο Δήμος Καλυμνίων δεν εντάσσει έργα σε προγράμματα ,όπως γίνεται με γειτονικούς Δήμους, ο Δ.Διακομιχάλης είπε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με τα πολλά χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση, στερείται  ενημέρωσης. Όπως είπε ο Δήμος θα υποβάλλει πρόταση για την προμήθεια 10 ηλεκτροκινήτων οχημάτων, ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ. Είναι λάθος του κ. Μαστροκούκου που δεν παρακολουθεί και δεν ενημερώνεται.

Στο ίδιο μήκος η απάντηση του Δ.Διακομιχάλη στην κριτική ότι ενώ απέρριψε την πρόταση Μαστροκούκου για την μείωση των δημοτικών τελών στις επαγγελματικές τάξεις που πλήττονται από covid-19 έρχεται  τώρα να την εφαρμόσει. Επανέλαβε ότι ο Μαστροκούκος και εδώ είναι αργοπορημένος και άνευ ενημέρωσης  και οι προτάσεις που είχε κάνει ήταν ανεδαφικές.

Στη συνέχεια μίλησε για τη μειωμένη έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου για covid-19 σε σχέση με Κω κα Ρόδο.

 Συνεχίζοντας επανέλαβε για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας: Ας κάνει ο κ. Μαστροκούκος πιο στοχευμένη και πιο προσεκτική αντιπολίτευση

Στην επισήμανση που έκανε ο Ι.Μαστροκούκος ότι ο Διακομιχάλης κουράστηκε τόσα χρόνια ο Δήμαρχος, απάντησε:

 Χωρίς εγωισμούς και κάντε ρεπορτάζ . Η πανδημία έχει δημιουργήσει ένα κλίμα πανελλαδικά άνευ προηγουμένου και αυτή η τετραετία έχει ένα ξεχωριστό πρόβλημα . Δεν ξέρεις τι ξημερώνει στον καθένα το επόμενο πρωινό . Είναι τόσο σκληρή ιστορία. Ασχολούμαι και με θέματα Νοσοκομείου και αυτός ο Δήμος έχει μία συλλογική εικόνα. ‘Έχω συνεργάτες αλλά λόγω της  απλής αναλογική δεν έχω 15-16 συμβούλους και  η κατάσταση είναι διαφορετική . Έχω μόνο αυτούς τους πέντε. Αυτή την ώρα γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια κι έχουν γίνει πολλά πράγματα.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

2-4-2021 Συνέντευξη με τον Δημήτρη Διακομιχάλη