Μετατροπή αποθηκών στο Νοσοκομείο Καλύμνου, σε αίθουσες covid-19 (video)

1882

Με απόφαση της Διοίκησης του Νοσoκομείου Καλύμνου, ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής δύο αποθηκών που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, απέναντι από την είσοδο της Μονάδας covid-19, σε αίθουσες για νοσηλεία ασθενών για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα,

Οι 15 υφιστάμενες  κλίνες για νοσηλεία ασθενών με covid-19 που χρήζουν νοσοκομειακής υποστήριξης και παρακολούθησης, δυστυχώς έχουν φτάσει στα όρια λόγω των αυξημένων κρουσμάτων

Να θυμίσουμε ότι με σχετική απόφαση, πριν ένα χρόνο  στις 14 Απριλίου 2020, είχε δημιουργηθεί η μονάδα covid-19 και λειτουργούν δωμάτια νοσηλείας και απομόνωσης με  δέκα (10) κλίνες σε χώρους όπου στεγάζονταν τα εξωτερικά Ιατρεία Καρδιολογικού ,Παιδιατρικού, Πνευμονολογικού, Ορθοπεδικού. Από τις 10 κλίνες οι τέσσερις είναι πλήρως εξοπλισμένες για να λειτουργήσουν ως κλίνες ΜΑΦ

Λόγω της αύξησης του αριθμού κρουσμάτων στην Κάλυμνο, πριν ένα μήνα περίπου διαπιστώθηκε ότι οι 10 κλίνες δεν επαρκούσαν για την νοσηλεία ασθενών με covid-19 και για το λόγο αυτό  αποφασίστηκε η αύξηση τους κατά πέντε(5) κλίνες και προστέθηκαν δύο (2) επιπλέον δωμάτια νοσηλείας.

Δυστυχώς ούτε οι 15 κλίνες φάνηκε ότι είναι αρκετές, με αποτέλεσμα να εξευρεθεί η λύση μετατροπής των 2 αποθηκών σε αίθουσες covid-19.

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας. Όπως είπε συνεργείο της ΔΕΥΑΚ  θα συνδράμει στην μετατροπή των αποθηκών.

Επίσης μας μίλησε το μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου και πολιτικός μηχανικός Ευαγγελία Μπιλλήρη που επιβλέπει και το έργο για την ανάγκη μετατροπής των 2 αποθηκών σε αίθουσες  covid-19,ενώ έκανε δημόσια έκκληση σε όσους συμπατριώτες επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν με υλικά, ώστε το γρηγορότερο να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να χρησιμοποιηθούν οι νέες αίθουσες.  

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου μέχρι τώρα έχει λειτουργήσει κατά υποδειγματικό και αποτελεσματικό τρόπο από το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που την στελεχώνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειονότητα των ασθενών με covid-19 που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στην μονάδα του Νοσοκομείου Καλύμνου έτυχαν πλήρους περίθαλψης και χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν ελάχιστες διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία  εκτός νησιού.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

26-4-2021 Μετατροπή αποθηκών στο Νοσοκομείο, σε αίθουσες covidΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός