Ν. Σαντορινιός: Για ποιό λόγο εξαιρούνται οι σπουδαστές των ΑΕΝ από την επιδότηση υπολογιστών; Κατάθεση Ερώτησης

312

Η μη ένταξη των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στο Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υπογραμμίστηκε σε Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Κώστα Μπάρκα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πρέβεζας και πρώην Υφυπουργού Εργασίας και συνυπογράφεται από τον Νεκτάριο Σαντορινιό, Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και άλλους 22 βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Α.Π. 30746/ ΓΔ8/17-3- 2021, άρθρο 4) ονομαστικά εξαιρεί τις ΑΕΝ από την επιδότηση υπολογιστών, προκαλώντας πολλές απορίες και αγανάκτηση στους σπουδαστές των Σχολών και στις οικογένειές τους, που πασχίζουν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπουδών και πολλές εξ αυτών ανήκουν σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και ο αρμόδιος Τομεάρχης, παρά τις συνεχείς διακηρύξεις περί αναβάθμισης της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της λειτουργίας των ΑΕΝ, δυστυχώς η Κυβέρνηση απέκλεισε τη συγκεκριμένη κατηγορία σπουδών από το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, προχωρώντας σε μια άδικη αντιμετώπιση των σπουδαστών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και το σύνολο της Κυβέρνησης της ΝΔ, για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι το έργο της στον τομέα της Ναυτιλίας και της στήριξης των ανθρώπων της, μένει σε επίπεδο δηλώσεων, κενού περιεχομένου, αφού στην ουσία συνεχώς υποβαθμίζει τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση της χώρας και το επάγγελμα του ναυτικού.

Τέλος, στην Ερώτηση ζητείται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων του προγράμματος «ψηφιακή μέριμνα», εντάσσοντας σε αυτό και τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Ενώ, απαντήσεις αναμένονται σχετικά με το ποιο είναι το συνολικό σχέδιο δράσεων του Υπουργείου για την ενίσχυση της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης