Ο δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης για κτίριο Τμήματος Μηχανικών ΑΕΝ, περιφερειακό δρόμο Θέρμα-Άγιος Σάββας και διαχείριση απορριμμάτων στην μεταβατική περίοδο.(video)

816

Συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 ο δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης εστιάζοντας σε τρία θέματα.

 Στο κτίριο που προτάθηκε να στεγαστεί το Τμήμα Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου, στον Περιφερειακό δρόμο Θέρμα –Άγιος Σάββας και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κατά την μεταβατική περίοδο.

Για το κτίριο όπου έχει προταθεί από τη Δημοτική Αρχή  να στεγαστεί το Τμήμα Μηχανικών που θα ιδρυθεί στην ΑΕΝ Καλύμνου, ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη πρωί θα βρίσκεται στην Κάλυμνο Υπηρεσιακός παράγοντας από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο οποίος  θα επιθεωρήσει το κτίριο για να δοθεί η σύμφωνη γνώμη για την αγορά του και να καθοριστούν οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν. Όπως συμπλήρωσε εκτίμηση του είναι ότι το Τμήμα Μηχανικών θα λειτουργήσει την επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά. 

Για τον περιφερειακό δρόμο Θέρμα–Άγιος Σάββας ανέφερε ότι η ΜΟΜΚΑ λόγω των μέτρων για covid-19 έχει διακόψει τις εργασίες αλλά τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και πάλι. Συνεχίζονται κανονικά και με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες από τον ιδιώτη Μιχάλη Καραβοκυρό στην κάτω πλευρά που αποτελεί και το πιο δύσκολο τμήμα του έργου.

Για τη χωματερή  και την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων, με δεματοποίηση, μέχρι την ολοκλήρωση της Ο.Ε.Δ.Α , είπε ότι ξεκίνησαν οι διεργασίες και χρειάζεται 12-15 μήνες. Παράλληλα όπως συμπλήρωσε έχει ανατεθεί από τον ΦΟΔΣΑ στον μελετητή Ν.Χατζηνικολάου η μελέτη σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και του φακέλου για να κατατεθεί και να χρηματοδοτηθεί το έργο.

Επίσης είπε ότι  σύντομα θα ξεκινήσουν κάποιες παρεμβάσεις στον χώρο της Χωματερής προκειμένου να σταματήσει να καπνίζει. Για να γίνουν όμως κάποιες εργασίες απαιτείται μία μελέτη προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν οι εργασίες. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια οι παρεμβάσεις αυτές θα περιλαμβάνουν εργασίες διάνοιξης τάφρων συγκεκριμένου βάθους και πλάτους που θα ρίχνονται τα απορρίμματα μέσα και θα μπαζώνονται μερικώς, ώστε να μην μπορούν να οξυγονώνονται για να παίρνουν φωτιά από τις αυτοανάφλεξη.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δ.Διακομιχάλης  στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

7-4-2021 Συνέντευξη με τον Δημήτρη ΔιακομιχάληΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός