Ο Πρόεδρος Παράκτιας αλιείας Μανώλης Κουλλιάς ευχαριστεί τo Λιμενάρχη Καλύμνου και όσους συνέβαλαν στη διάσωση του πατέρα του και του σκάφους του, που παρουσίασε εισροή υδάτων.

1268

Με μία συγκινητική ανάρτηση ο Μανώλη Κουλλιάς Πρόεδρος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου και της Πανελλήνιας Ένωσης  αναφέρεται στο παραλίγο ναυάγιο του πατέρα του με το αλιευτικό σκάφος “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” πριν 6 ημέρες.

Ο Μανώλης Κουλλιάς ευχαριστεί το Λιμενάρχη Καλύμνου αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στη διάσωση του πατέρα του αλλά και του σκάφους.

Παραθέτουμε τη σχετική ανάρτηση του:

Τώρα που ηρεμήσαμε λιγάκι από το σοκ του παραλίγο ναυαγίου του πατέρα μου αλιευτικού σκάφους Κώστας-Θεμις ΣΚ 34 όπου έγινε στης 23/4/21 και ώρα 19:30 και πήγαν όλα καλά, δόξα το Θεό!!!!

Οφείλουμε σαν οικογένεια πρώτα και έπειτα σαν πρόεδρος παράκτιας αλιείας Καλύμνου και πανελλήνιας Ένωσης να ευχαριστήσω τον λιμενάρχη Καλύμνου και τα παλικάρια του που συμμετείχαν στην διάσωση και για χατίρι τους σώθηκε ο πατέρας μου. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί παρόλο το αυξημένο φόρτο εργασίας τους είναι συνεχώς δίπλα μας ( αλιείς) ανά πάσα ώρα και στιγμή!!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο ιδιοκτήτη και καπετάνιο της μηχανοτρατας Αντώνιος- Κυριάκο Μιχαήλου, για την πολύτιμη βοήθεια του στο να σωθεί το σκάφος λίγο πριν καταλήξει στο βυθό της θάλασσας μαζί με τις όποιες οικογενειακές αναμνήσεις μας συνδέουν με αυτό…. επίσης θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένεια Σάββα ( Στέλιο, Σάββα, Ιορδάνη) όπου έσπευσαν αμέσως στην περιοχή του ναυαγίου μετά από τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα με υγεία στις οικογένειες σας, ο Θεός να σας έχει καλά εσάς και όλο το κόσμο!!!!!

Μανώλης Κουλλιάς.

 Να θυμίσουμε ότι το συμβάν έγινε πριν 6 ημέρες ,το απόγευμα στις 23 Απριλίου 2021 και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες , η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ότι το Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” Σ. Καλύμνου 34, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΡΑ” ν. Καλύμνου, παρουσίασε εισροή υδάτων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για το σημείο απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και τέσσερα (04) ιδιωτικά σκάφη.
Το “ΚΩΣΤΑΣ-ΘΕΜΙΣ” εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο περισυνέλεξε τον Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του εν λόγω σκάφους και στη συνέχεια τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Καλύμνου.

Διαπιστώθηκε εισροή υδάτων στο ανωτέρω σκάφος, το οποίο, με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ “ΑΝΤΩΝΗΣ Μ” Ν.Κ.125 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Καλύμνου, ενώ στη συνέχεια ανελκύθηκε σε τοπικό νεωλκείο.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός