Στα φαρμακεία της Καλύμνου βρίσκονται από την Πέμπτη τα self tests (video)

854

Στα φαρμακεία της Καλύμνου βρίσκονται από την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 τα self tests, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διάθεσή τους.

 Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε ένα νέο Φαρμακείο στην πλατεία του Χριστού, δύο νέων επιστημόνων του Γιώργου και του Κώστα Μεϊμάρη, οι οποίοι και μας ενημέρωσαν για τη διάθεση τους.

Όπως μας είπαν η χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 ξεκίνησε και γίνεται δωρεάν. Σε πρώτη φάση χορηγείται αποκλειστικά σε μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και  εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, 

Η χορήγηση στους δικαιούχους, γίνεται με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και μαζί με το το self-test, ο δικαιούχος παραλαμβάνει από τον φαρμακοποιό και τις γραπτές οδηγίες για τη σωστή λήψη του δείγματος.

Η πλατφόρμα  καταχώρησης ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών, εκπαιδευτικών. Επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος, οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self tests,μέχρι να ανοίξει η πλατφόρμα

 Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Στα φαρμακεία της Καλύμνου βρίσκονται από την Πέμπτη τα self tests.Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός