Όμοιος ομοίω…-Του Γιάννη Παρασκευά*.

255

*Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς, πρώην βουλευτής και Νομάρχης Δωδεκανήσου

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την ανίχνευση και κατανοήση σε ποιους ταιριάζει η πιο πάνω ρήση.
Άνθρωπος των δύσκολων αποστολών, ο ένας, επιλέγεται πάντα για την υλοποίηση πολιτικών στοχεύσεων που πλήττουν βάναυσα την προσωπική αξιοπρέπεια και τις οικονομικές δυνατότητες της πλειοψηφίας των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα είναι ο άνθρωπος των διευκολύνσεων και υλοποίησης μεγάλων οικονομικών διευθετήσεων επ ωφελεία των ισχυρών οικονομικών παραγόντων και πάντα εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.
Ακραίος και φανατικός θιασώτης του πλέον σκληρού «Νεοφιλελευθερισμού», διαπρύσιος κήρυκας των «ιδιωτικοποιήσεων» και πολέμιος κάθε δημόσιας κοινωνικής προσφορας.
Πιστεύει και μέσω των δικτύων ενημέρωσης, έντυπης και διαδικτυακής, προβάλλει με σθένος την άποψη και θέση, ότι κάθε τι δημόσιο είναι «επιβλαβές στην υγεία».
Η αποδόμηση και απαξίωση των Οργανισμών Δημοσίου συμφέροντος πρωταρχικός του στόχος, θύμα δικό του η ΔΕΗ, η διάσπαση της και η εμφάνιση στην αγορά διαφόρων επιτηδείων πολιτών ρεύματος, σε τιμές χαμηλότερες από την ΔΕΗ, χωρίς κανείς από αυτούς να είναι παραγωγός, παίρνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ και το διαθέτουν, πως αυτό συμβαίνει μόνο ο κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ μπορεί να το ερμηνεύσει.

Σε ένα πολίτευμα Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, το Κυβερνητικό πρόγραμμα και οι πολιτικές που εφαρμόζονται, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον την έγκριση του ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Στις μέρες μας, στην Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκεται «εν υπνώσει» και ο κ. Πρωθυπουργός κυβερνά με μια στενή προσωπική παρέα.
Η πανδημία, ο φόβος των πολιτών για το αύριο, ο φόβος για την καθημερινή επιβίωση, ο φόβος του χρέους και του θανάτου, ο φόβος για το μέλλον των παιδιών, διαμόρφωσαν μια δομή Κοινωνίας ανίκανης να προστατέψει τον εαυτό της.
Αυτήν την αποδιοργανωμένη Κοινωνία ο κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ θεώρησε θείο δώρο και μεγάλη για αυτόν ευκαιρία να υλοποιήσει τα «Νεοφιλελεύθερα όνειρα του».
Όμοιος στον όμοιο……., αυτόν, τον κ. Χατζηδάκη επέλεξε ο φιλεύσπλαχνος κ. Πρωθυπουργός για Υπουργό εργασίας με την εντολή κατεδάφισης και των τελευταίων αναχωμάτων «προστασίας εργατικών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών».
Ποιος μοιάζει σε ποιόν, η μεταφορά ευθύνης δεν ταιριάζει σε ένα Πρωθυπουργό, δεν άμοιρος ευθυνών ο κ. Μητσοτάκης για αυτά που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ. Χατζηδάκης.
Ίσως είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό, Μητσοτάκης και Χατζηδάκης να θέλουν να βάλουν τάφοπετρα στο σύνολο της εργατικής Νομοθεσίας, μια εποχή που κόμματα και Κοινωνία δεν μπορούν και δεν έχουν την δυνατότητα έκφρασης άποψης και αντίδρασης.
Οι εμμονικοί άνθρωποι, δεν έχουν την ικανότητα και την δυνατότητα να δούν και να κατανοήσουν το καινούργιο που έφερε η πανδημία.
Θα έπρεπε να είχαν κατανοήσει ότι σε όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολίτες και Κυβέρνηση, ακούμπησαν στο Κράτος, με όλα τα καλά και τα κακά του για το ξεπέρασμα της κρίσης.
Το Κράτος με τους Οργανισμούς του στάθηκε αρωγός και προστάτης του πολίτη, το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ κράτησαν όρθια την Κοινωνία και για την προστασία της Υγείας και για την παροχή των μικροεπιδομάτων.
Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα στους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη, πού και με ποιόν τρόπο οι Ιδιωτικοί φορείς συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.
Ποια η συμμετοχή των ΤΡΑΠΕΖΩΝ που τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις τους τις πλήρωσε
ο Ελληνικός Λαός, που τα μεγάλα τραστ, που οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες?
Ναι, είχαν την δική τους συμμετοχή, με τα συνεχή LOKDOWN έδωσε η Κυβέρνηση σε όλους αυτούς την δυνατότητα υπερκερδών και συσσώρευσης κεφαλαίων.
Ούτε την αλλαγή ρότας στην οικονομία της μεγάλης φίλης χώρας για αυτούς, των ΗΠΑ, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δεν κατάφεραν να αντιληφθούν και επιμένουν σε παρωχημένες απόψεις.
Η Αμερική στρέφεται στο Κράτος, το Κράτος θεωρεί ότι έχει την δυνατότητα παρεμβάσεων στοχευμένων για την οικονομική ανάκαμψη.
Οι καθ ύλην αρμόδιοι στη χώρα μας, ακόμα πιστεύουν πως οι ιδιωτικές επενδύσεις και μάλιστα του εξωτερικού θα φέρουν τα χελιδόνια της ανάκαμψης.
Ένα είναι βέβαιο ότι θα κάνουν,αν τυχόν και κατά λάθος έλθουν κάποια ΕΥΡΩ από το λεγόμενο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ , θα τα μοιράσουν όπως ξέρουν, σε φίλους και γνωστούς.
ΟΜΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΟΜΟΙΟ…..Πρωθυπουργός και Χατζηδάκης με την ίδια βάρκα ταξιδεύουν με καπετάνιο τον πρώτο.
Την ευθύνη των συνεχών αποδομήσεων, στο όνομα των δήθεν των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για τον σχεδιασμό τους και την υλοποίηση τους, τη φέρει ακέραιη ο κ. Μητσοτάκης.

Παρασκευάς Γιάννης
Ρόδος, 15/4/2021