Άνω του 80% των διαθέσιμων ραντεβού εμβολιασμών έχουν καλυφθεί στην Κάλυμνο ενώ την Τρίτη βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω 18 ετών.

2196

Στην ενημέρωση σήμερα Δευτέρα 17 Μαίου 2021 απόγευμα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών με επιλογή εμβολίου.

 Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» για τα 19 νησιά λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος αριθμός θα εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson 

Όπως τόνισε σε 10 νησιά από τα 19, μέσα σε ελάχιστο χρόνο καλύφθηκε το 100% των διαθέσιμων ραντεβού . Τα νησιά αυτά είναι Σαλαμίνα, Κως, Πάρος, Ρόδος, Μύκονος, Νάξος, Χίος, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα

Σε 4 νησιά η κάλυψη των ραντεβού είναι άνω του 80% και υπάρχουν διαθέσιμα. Τα νησιά αυτά είναι Κάλυμνος,Λευκάδα, Θάσος και Σύρος.

Ενώ στα υπόλοιπα 5 νησιά παραμένει χαμηλή η συμμετοχή και γίνεται κάλεσμα στους κατοίκους των νησιών αυτών να αρπάξουν την ευκαιρία και να εμβολιαστούν.Τα νησιά αυτά είναι Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λέσβος, Λήμνος και Σάμος.

Επίσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από αύριο βράδυ Τρίτης 18 Μαΐου 2021, όλοι άνω των 19 ετών θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Στα 19 νησιά μπορούν να εμβολιαστούν οι μόνιμοι κάτοικοι ,οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι.  

Σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Καλύμνου πραγματοποιήθηκαν στις 2 εμβολιαστικές γραμμές 285 εμβολιασμοί (105 της Pfizer και 180 της Johnson & Johnson )

Από αύριο Τρίτη ξεκινά να λειτουργεί  και η 3 εμβολιαστική γραμμή.