Ατυχής αναφορά στην Κάλυμνο από το Δήμαρχο Λειψών σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 (video)

2153

Στην εκπομπή «Περίμετρος» που προβάλλεται από την ΕΤ3 μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος για την τουριστική κίνηση, για την ασφάλεια που υπάρχει στο νησί, για τις ομορφιές, για τις περιπατητικές διαδρομές, για την προβολή του νησιού, για τη συμμετοχή σε όλες τις πανευρωπαϊκές εκθέσεις ,για τη στόχευση στον ελληνικό τουρισμό.

 Μπράβο στο Δήμαρχο που προβάλλει το νησί του με αγάπη και  πάθος .

Όμως ο Δήμαρχος των Λειψών στη συνέχεια αναφερόμενος στην ακτοπλοϊκή  σύνδεση του νησιού και στον τρόπο  μετάβασης σε αυτό «ξέχασε» να αναφερθεί στην καθημερινή σύνδεση με την Κάλυμνο. Ανέφερε ότι όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί το νησί μπορεί εκτός από τα δύο δρομολόγια από Πειραιά, να το κάνει μέσω Σάμου, Κω και  Ρόδου.

Βέβαια αυτή την παράλειψη μπορούμε να την προσπεράσουμε και να δεχθούμε ότι δεν το έκανε συνειδητά. Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη δυσφημιστική αναφορά που έκανε  στο νησί της Καλύμνου στη συνέχεια

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών στους Λειψούς και προσπαθώντας να δικαιολογήσει  το χαμηλό  ποσοστό και την απροθυμία του 50% και περισσότερο των μόνιμων κατοίκων  να εμβολιαστεί, είπε:

 Λειτουργεί το οξύμωρο επειδή είμαστε  covid-free νησί και δεν είχαμε άμεσα εικόνα της κατάστασης ,νομίζω ότι δεν αισθανθήκαμε τόσο τον κίνδυνο και έτσι υπερνίκησε η ανησυχία για το εμβόλιο και όχι ο πραγματικός φόβος που είναι ο κορωνοϊός . Βέβαια τώρα το βλέπουμε στα γύρω νησιά όπως είναι η Κάλυμνος που έχει ξεφύγει το πράγμα κι έχουν έναν αριθμό θανάτων που είναι υπερβολικά μεγάλος σε σχέση με το μέγεθος του νησιού

Σίγουρα πρόκειται για μία ατυχή αναφορά του Δημάρχου των Λειψών. Δηλαδή το 50% των κατοίκων των Λειψών που δεν εμβολιάστηκε ,θα φοβηθεί από την Κάλυμνο και θα τρέξει τώρα να εμβολιαστεί;Δεν είναι η Κάλυμνος ο “μπαμπούλας” για να πεισθούν οι κάτοικοι των Λειψών να εμβολιαστούν.

 Κύριε Δήμαρχε εκτιμούμε και προβάλουμε με κάθε ευκαιρία την μεγάλη προσπάθεια σας να διαφημίσετε το νησί σας,

 Όμως δεν μπορεί να αφήσουμε ασχολίαστη την παραπάνω ατυχή αναφορά σας και το ότι ένα μικρό νησί, όπως οι Λειψοί με 750 κατοίκους  δεν πείστηκε το 50% να εμβολιαστεί, όταν μάλιστα σας δόθηκε από την πρώτη στιγμή η ευκαιρία για οριζόντιο εμβολιασμό.

Να ενημερώσουμε για την Κάλυμνο, ναι μεν υπήρξε έξαρση κρουσμάτων που το τελευταίο  διάστημα βρίσκεται σε σημαντική καθοδική πορεία , υπήρξαν θάνατοι, αλλά όπως φαίνεται, πολύ πιο σύντομα από τους Λειψούς θα αποκτήσει τη λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» που είναι το ζητούμενο. Ήδη αυτή τη χρονική στιγμή οι εμβολιασμοί στο νησί και ο συνολικός αριθμός των μόνιμων και διαμενόντων κατοίκων που έχουν  αποκτήσει  ανοσία, πλησιάζουν στο 40% του συνόλου των μόνιμων κατοίκων (16.500) και εκτιμάται ότι μέσα στον Ιούνιο θα επιτευχθεί ο στόχος του 70% επί του συνόλου των κατοίκων.

 Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγονται παρόμοιες δημόσιες δυσφημιστικές αναφορές ενόψει της θερινής περιόδου σε βάρος της Καλύμνου, την ώρα που ο νησί καταβάλει προσπάθεια να σταθεί στα πόδια του και να σώσει την φετινή τουριστική ζωή. Ένα νησί δεν προβάλλεται με τη δυσφήμιση ενός γειτονικού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα με την αναφορά του Δημάρχου Λειψών

Ατυχής αναφορά στην Κάλυμνο από το Δήμαρχο Λειψών σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3