Η φθηνή πολιτική Διακομιχάλη με το «κατόπιν ενεργειών του» σε όλο της το μεγαλείο!

3311

Με έκπληξη είδαμε σήμερα Κυριακή μεσημέρι 16 Μαΐου 2021 σε μία από τις σελίδες στο fb της Παράταξης «Κάλυμνος Δύναμη Προοπτικής» του Δ.Διακομιχάλη ανάρτηση  αναφερόμενη σε δημοσίευμα του kalymnos-news.gr που ξεκινά:

Χαρακτηρίζουμε φθηνό το ρεπορτάζ του kalymnos- news και εξηγούμαστε!

Καμία, το τονίζουμε, ΚΑΜΙΑ απολύτως εμπλοκή δεν είχε διοικητικό στέλεχος του Νοσοκομείου Καλύμνου, για την σημερινή διακομιδή της 64χρονης ασθενούς με covid-19, όπως αναφέρει ψευδώς το ρεπορτάζ!

Η απόλυτη αλήθεια, είναι πως με προσωπικές επαφές και παρεμβάσεις του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Διακομιχάλη προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή, τον οποίο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια για μια ακόμη φορά για την άμεση ανταπόκρισή του, βρέθηκε λύση, μια λύση που για να επιτευχθεί, απαιτήθηκαν ώρες εντατικής δουλειάς και επικοινωνίας

 Σε άλλο σημείο αναφέρει:

Τα ρεπορτάζ αυτά, το τελευταίο διάστημα, γνωρίζουμε όλοι πια στην μικρή μας κοινωνία, πως χαρακτηρίζονται από έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης του συντάκτη τους, αποκρύπτοντας συνειδητά, κάθε αποτελεσματικά (κέραιη 😉 παρέμβαση του Δημάρχου κ. Διακομιχάλη. Υπάρχουν όμως, οι ασθενείς μας, οι οποίοι με τη χάρη του θεού και την επιστημονική επάρκεια του προσωπικού της πατρίδος μας, γίνονται καλά, επιστρέφουν στον τόπο τους και αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες για τα γραφόμενά μας.

Και καταλήγει :

Η παράταξή μας Κύριοι του Kalymnos – news, δεν παίζει με τον ανθρώπινο πόνο και συνειδητά δεν δημοσιοποιεί τις αμέτρητες φορές που έχει μεσολαβήσει για να σωθεί μια ζωή! Αναγκαζόμαστε να το πράξουμε σήμερα γιατί η αχαριστία και η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης έχει και τα όριά της.

Αυτούσια την ανάρτηση Διακομιχάλη θα την παραθέσουμε στη συνέχεια.

Ποιο είναι το φθηνό κατά το Διακομιχάλη λοιπόν ρεπορτάζ  του kalymnos-news.gr;.

H αναφορά μας: Τελικά με την επιμονή της Διοίκησης του Νοσοκομείου και τις συνεχείς επικοινωνίες και ενέργειες, βρέθηκε λύση και ήδη αυτή την ώρα, σήμερα Κυριακή πρωί 16 Μαΐου 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη η διακομιδή της με πλωτό μέσο του Λιμεναρχείου Καλύμνου στη Σάμο, προκειμένου στη συνέχεια να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου .

Ναι αυτό είναι το φθηνό που κάναμε και ενόχλησε το δήμαρχο Διακομιχάλη. Δηλαδή παραλείψαμε να γράψουμε ότι όλα έγιναν  «κατόπιν ενεργειών του Διακομιχάλη». Η ξεφτίλα και η κατρακύλα αυτής της παλιομοδίτικης φτηνιάρικης πολιτικής που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα «σπορ» Διακομιχάλη.

Πριν δώσουμε κάποιες απαντήσεις, παραθέτουμε ολόκληρο το δημοσίευμα του kalymnos-news.gr με τίτλο:

—————————————————————————-

Βρέθηκε λύση τελικά, με τη διακομιδή της 64χρονης ασθενούς με covid-19 από Κάλυμνο  στη Σάμο με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η ασθενής που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Καλύμνου, την περασμένη Πέμπτη διασωληνώθηκε προκειμένου να διακομιστεί σε Νοσοκομείο αναφοράς και εισαχθεί  σε μονάδα ΜΕΘ, όπως κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς.

Όμως προέκυψαν διάφορα προβλήματα και αστάθμητοι παράγοντες που δεν επέτρεψαν τη διακομιδή .Μία μεγάλη περιπέτεια .

Τελικά με την επιμονή της Διοίκησης του Νοσοκομείου και τις συνεχείς επικοινωνίες και ενέργειες, βρέθηκε λύση και ήδη αυτή την ώρα, σήμερα Κυριακή πρωί 16 Μαΐου 2021 βρίσκεται σε εξέλιξη η διακομιδή της με πλωτό μέσο του Λιμεναρχείου Καλύμνου στη Σάμο, προκειμένου στη συνέχεια να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Το πλωτό του Λιμεναρχείου αναχώρησε από το λιμάνι της Καλύμνου στις 11.10 το πρωί.

Την ασθενή συνοδεύει ο ιατρός Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Καλύμνου Παύλος Μακαρούνας και η νοσηλεύτρια χειρουργείου Ειρήνη Τυρίκου. Τόσο το πλήρωμα του πλωτού όσο και οι συνοδοί της ασθενούς φορούν τις προβλεπόμενες στολές ασφαλείας.

Ας ευχηθούμε όλα να πάνε καλά και η 64χρονη σύντομα να επιστρέψει σπίτι της και στην οικογένειας της.

——————————————————————————-

Είναι ένα θέμα που πρώτο το kalymnos-news.gr ανέδειξε χθες Σάββατο με τίτλο: “Περιπέτεια χωρίς τέλος για 64χρονη ασθενή με covid-19 στο Νοσοκομείο Καλύμνου που επείγει η διακομιδή της”. Μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Ας βάλουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά της αντίδρασης Διακομιχάλη:

Σήμερα μεσημέρι και μετά το δημοσίευμα μας ο Διακομιχάλης  επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους συνεργάτες της εφημερίδας και ωρυόμενος άρχισε με μία  προσφιλή του έκφραση «Τελειώσανε με σας τα καλαμπούρια»γιατί προφανώς την πολιτική, την βλέπει ως καλαμπούρι! Και συνέχισε με διάφορες απειλές .

Λίγα λεπτά αργότερα τηλεφωνεί στη εφημερίδα μας κάποιος κύριος Γιάννης Συνάνης που συστήθηκε ως δημοσιογράφος από Μυτιλήνη και μας ζήτησε να συμπληρώσουμε  στο δημοσίευμα μας , τόσο για την παρέμβαση τη δική του με τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Υφυπουργό Άμυνας και επίσης να κάνουμε αναφορά στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη ότι ενήργησε να λυθεί το θέμα και είχε μαζί του ανοιχτή επικοινωνία.

Ακολούθησε η ανάρτηση στη σελίδα στο fb κατά του kalymnos-news.gr που αναφερθήκαμε και παραθέτουμε αυτούσια στο τέλος,

Μία ανάρτηση που αποτελεί μνημείο των παλαιοκομματικών αντιλήψεων Διακομιχάλη, ότι όλα γίνονται  κατόπιν ενεργειών του!!

Τα όποια τηλέφωνα έκανε ως Δήμαρχος σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνουν ότι είναι αυτός ο μοναδικός, που “όλα τα σφάζει” που υποκαθιστά υπηρεσίες όπως το Νοσοκομείο και χωρίς αυτόν τίποτα δεν λύνεται στην Κάλυμνο!!

Αλλοίμονο αν για θεσμοθετημένες και εξειδικευμένες διαδικασίες και ενέργειες όταν μάλιστα άπτονται σε θέματα υγείας που αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας να δίνει άμεσες λύσεις, χρειάζεται ο κάθε ασθενής «να έχει μπάρμπα στην Κορώνη» για να διακομιστεί εκτός Καλύμνου.

 Και μόνο η αναφορά του, ότι ΚΑΜΙΑ εμπλοκή στην επίλυση του θέματος δεν είχε η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ψευδώς εμείς το αναφέραμε στο ρεπορτάζ μας,  τον αφήνει ανεπανόρθωτα έκθετο.

Από την περασμένη Πέμπτη, δίνεται ένας αγώνας πρωτόγνωρος από νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό της μονάδας covid-19 για να διασωληνώσουν και να παρέξουν κάθε ιατρική  βοήθεια στην 64χρονη ασθενή.

 Άμεσες ενέργειες προς το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή .Διαπιστώνεται το πρόβλημα με την ειδική κάψουλα. Βρίσκεται λύση με μεταφορά της ασθενούς με πλωτό. Γίνεται συνεννόηση με το Νοσοκομείο Σάμου και εξασφαλίζεται  κλίνη στην ΜΕΘ. Έρχεται Παρασκευή απόγευμα από Λέρο σκάφος για τη διακομιδή αλλά προκύπτουν θέματα ασφαλείας και ακυρώνεται η μεταφορά,  Αναζητείται νέα λύση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Διαπιστώνεται ότι ο μόνος τρόπος είναι με τα μεγαλύτερα πλωτά του Λιμεναρχείου Κω ή Καλύμνου . Σάββατο πρωί εγκρίνεται  το σκάφος αλλά διαπιστώνεται  ότι η θέση στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Σάμου έχει καταληφθεί από έκτακτο περιστατικό. Εν αναμονή θέσης στο Νοσοκομείο Σάμου, που εξασφαλίστηκε τελικά χθες Σάββατο βράδυ και σήμερα έγινε η διακομιδή με πλωτό του Λιμεναρχείου Kαλύμνου που αναφέρεται και το ρεπορτάζ μας.

Αν κύριε Δήμαρχε όλα τα παραπάνω που εν συντομία  περιγράψαμε,  δεν έγιναν με ενέργειες της Διοίκησης , του υπεύθυνου Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού και του ΕΚΑΒ  κι έγιναν από εσάς αποκλειστικά όπως ισχυρίζεστε,  βγείτε να το δηλώσετε δημόσια ενώπιον του Καλυμνιακού Λοαύ και κάντε και αίτημα στον Υπουργό Υγείας να σας αναθέσει  και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου!

 Κύριε Δήμαρχε, ασχοληθείτε με αυτά που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες σας και σας εξέλεξε ο Καλυμνιακός λαός .Ασχοληθείτε με τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει από το παρατεταμένο lockdown και την απόγνωση που έχουν οδηγηθεί οι επιχειρηματίες του νησιού και σταματήστε να κάνετε πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενος χωρίς την παραμικρή διακριτικότητα και συστολή  τον ανθρώπινο πόνο με την  πολύ φθηνή παλαιοκομματική πολιτική του «κατόπιν ενεργειών σας»

Έχετε 21 μήνες στο τιμόνι του Δήμου και 2 χρόνια από τότε που κερδίσατε τις εκλογές και το μόνο που ακούμε, γιατί κάτι από τα όσα υποσχεθήκατε δεν βλέπουμε,  είναι το ΘΑ..ΘΑ..ΘΑ και το «κατόπιν των ενεργειών σας».

Αυτά τα λίγα και “εις το  επανιδείν” λοιπόν ,όπως καταλήγετε στην ανάρτηση σας.

Ανάρτηση Διακομιχάλη στο fb