Ν.Χαρδαλιάς: Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους της Καλύμνου.Όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία.-242 τα ενεργά κρούσματα.

5124

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, και λαμβάνοντας υπόψη και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα στη νήσο Κάλυμνο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εισήγηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και των επιδημιολόγων της Επιτροπής Επιδημιολογικου Χαρτη, αποφασίστηκε η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα 24-05-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας. Την σχετική απόφαση μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο οι δηλώσεις του Ν.Χαρδαλιά όσο και ο επίσημος πίνακας ανάλυσης ενεργών κρουσμάτων ανά ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο Ν.Χαρδαλιάς σημειώνει:

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό παρά τη μικρή πτώση των τελευταίων 24ώρων στην Κάλυμνο. Αποφασίστηκε για ακόμα μια εβδομάδα να παραμείνει το νησί σε ειδικό καθεστώς και όλα δείχνουν ότι, εφόσον συνεχιστεί η πτώση των κρουσμάτων, θα είναι και η τελευταία.

Λίγη υπομονή ακόμα από τους κατοίκους και επιμονή στα μέτρα, έτσι ώστε η άρση των ειδικών μέτρων να γινει με ασφάλεια και χωρίς ρίσκα και τα όμορφα νησιά μας να επανέλθουν στην κανονικοτητα τους»

Παραθέτουμε τον επίσημο πίνακα ανάλυσης ενεργών κρουσμάτων ανά ημέρα.

242 τα ενεργά κρούσματα: