Ξεκίνησε διά ζώσης εκπαίδευση στην Κάλυμνο, μικρή προσέλευση μαθητών-τριών της Γ΄Λυκείου για να μη διακινδυνεύσουν τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές σε περίπτωση που νοσήσουν.

533

Άρση του καθολικού lockdown στην Κάλυμνο από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ξεκίνησε η διά ζώσης εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών όλων των βαθμίδων.

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε σήμερα πρώτη ημέρα έναρξης της δια ζώσης εκπαίδευσης, το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου και συνομίλησε με το Διευθυντή Νικόλα Κορφιά.

Όπως μας είπε ο Νικόλας Κορφιάς, η εκπαίδευση ξεκίνησε με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και με τους μαθητές αλλά και του εκπαιδευτές να προσέρχονται επιδεικνύοντας το αποτέλεσμα του self test, που προβλέπεται να κάνουν μία φορά την εβδομάδα.

Βέβαια εκείνο που μας επισήμανε, είναι η μικρή συμμετοχή των μαθητών Γ’ Λυκείου που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές  εξετάσεις. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε, σχεδόν δεν έρχονται εξ ολοκλήρου

 Όπως το δικαιολόγησε  οι μαθητές αποφεύγουν να προσέλθουν γιατί φοβούνται να μην νοσήσουν  κι έχουν κρατήσει απουσίες από το προηγούμενο διάστημα ,διότι θέλουν να πάνε υγιείς στις Πανελλαδικές . Αν υπάρξει κάποιο κρούσμα τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν θα δώσουν τώρα θα πάνε επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο . Εκεί θα διεκδικήσουν ένα 0,5 % , μία θέση στο Πανεπιστήμιο και θα είναι πολύ δύσκολα ,αν όχι καταστροφικό, το να βρεθεί κάποιος θετικός  ή στενή επαφή με κρούσμα

Από την Α΄και Β΄Λυκείου υπάρχει προσέλευση αλλά όχι στο 100% , λείπουν αρκετά παιδιά που έχουν ευπαθή άτομα στις οικογένειες Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Εν τω μεταξύ πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι νωρίτερα θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τη Γ΄τάξη Λυκείου, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου το διδακτικό έτος θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) ως τελευταία ημέρα του διδακτικού έτους ορίζεται η Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

24-5-2021 Άρχισε η λειτουργία των σχολείων στην Κάλυμνο