Ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης για χειρισμούς θεμάτων πανδημίας, καθολικό lockdown, εμβολιασμούς, αλλά και επίθεση στον Ι.Γαλουζή(video)

2502

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο kalymnos-news.gr σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης για τα θέματα πανδημίας στη Κάλυμνο.

Ξεκινώντας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι καμία εισήγηση δεν έχει γίνει από τον ίδιο για να μπει η Κάλυμνος  στο καθολικό lockdown και αναφέρθηκε στη διαδικασία παρακολούθησης των καθημερινών κρουσμάτων στο νησί και στις αποφάσεις που λαμβάνονται

Απάντησε για τις αρμοδιότητες ως επικεφαλής του τοπικού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας και επισήμανε ότι ο Δήμος στάθηκε όχι αρωγός αλλά σπονδυλική στήλη, σε όλα τα  θέματα που προέκυψαν στην πανδημία.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε κατά του τέως Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή για την κριτική που του άσκησε για το χειρισμό θεμάτων της πανδημίας  λέγοντας χαρακτηριστικά: Ντροπή, λυπάμαι. Ο κ. Γαλουζής διάλεξε έναν ολισθηρό τρόπο να κάνει αντιπολίτευση, ενώ του άσκησε και κριτική γιατί δεν αναφέρθηκε ποτέ στο θέμα ευθυνών της Εκκλησίας . Αντίθετα συνεχάρη για τη στάση τους τον Μιχάλη Μπούκη και τον Μικέ Ρήγα. Επίσης έκανε αναφορά και στον Ι.Μαστροκούκο λέγοντας ότι δεν βγήκε να του κάνει κριτική για τους χειρισμούς του σε θέματα πανδημίας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο τι κάνουμε από εδώ και πέρα, λέγοντας ότι μιλάει σε επίπεδο Μαξίμου 3-4 φορές την ημέρα με τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Εστίασε στους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι στόχος μας είναι να πάμε στην «ανοσία της αγέλης»  και να ανοίξει το νησί. Όπως είπε ζητά έκτακτη επιχορήγηση η οποία θα διατεθεί στους επιχειρηματίες του νησιού που έχουν πληγεί.

Αναφορά έκανε και στους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων και στην στοιχειοθέτηση του αιτήματος που υποβλήθηκε από το Δήμο

Κλείνοντας απάντησε για τη δήλωση που έκανε σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι η Κάλυμνος ζητά να γίνει μόνο το εμβόλιο της Pfizer που το έχουν αγκαλιάσει στο νησί, αλλά και στο τι είχε προηγηθεί  σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπεύθυνο  εμβολιασμών Μάριο Θεμιστοκλέους

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

13-5-2021 Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη