Ο Ι.Μαστροκούκος για αίτημα στήριξης μαθητών, ενίσχυσης πληττόμενων και καυστική κριτική στο Δήμαρχο για το «κατόπιν ενεργειών του» διακομιδής ασθενούς. (video)

792

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021,ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος.

ΣΥΕΝΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Ο Ι.Μαστροκούκος ξεκίνησε αναφερόμενος στη χθεσινή  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινες δια περιφοράς με μοναδικό θέμα τη στήριξη των μαθητών της Γ΄ τάξεως των Λυκείων που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

 Όπως είπε, ήταν μία απόφαση σε μία κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε για να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της κοινωνία και στην περίπτωση αυτή των υποψηφίων μαθητών των Πανελλαδικών

Πήραμε όπως είπε, απόφαση για την κατάθεση αιτήματος στο Υπουργείο Παιδείας ώστε οι μαθητές της Γ΄Λυκείου που θα δώσουν φέτος εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ  να τύχουν του ευεργετικού νόμου που συμβαίνει σε αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις ,είτε με μπόνους είτε με την ποσόστωση προκειμένου να ισορροπήσουν   με τους μαθητές των υπόλοιπων σχολείων της Χώρας, διότι στην Κάλυμνο η κατάσταση είναι έκτακτη και παρατεταμένη. Και αυτά τα παιδιά καλούνται όχι ισότιμα με τα άλλα παιδιά ,κάτω από δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο  νησί ,οικονομικές ,κοινωνικές, οικογενειακές και εκπαιδευτικές να ανταγωνιστούν και αυτό είναι άδικο. Αξίζει τον κόπο και για αυτό πήραμε την ομόφωνη απόφαση να στηριχτούν οι μαθητές των σχολείων της Καλύμνου.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ

Ακολούθως ο Ι.Μαστροκούκος είπε, ότι αναμένουμε τώρα το δεύτερο βήμα στήριξης της κοινωνίας. Όπως επισήμανε  οι μεμονωμένες επιστολές που φεύγουν προς διάφορους Φορείς για θέματα της Καλύμνου ,κακό δεν κάνουν σίγουρα έρχονται επικουρικά κι ενισχυτικά Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεκδίκηση μιας κοινωνίας είανι οι αποφάσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου που είναι το ΔΣ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο θα πρέπει να γίνει απόφαση της Καλύμνου. Θα ζητάμε:.

Να εφαρμοστεί ότι έγινε σε άλλες περιοχές σε έκτακτες καταστάσεις.

1. Είχανε δώσει 5.000 ευρώ σε κάθε πληττόμενο νοικοκυριό. Το ζητάμε και για την Κάλυμνο.

2. 8.000 ευρώ σε κάθε πληττόμενη επιχείρηση .

3. Την μείωση του ΦΠΑ

4. Αναστολή πληρωμής λογαριασμών 

Αυτά θα έχουν νόημα αν ληφθούν ως απόφαση του ΔΣ

Ο κόσμος  βρίσκεται σε δύσκολη  θέση και θα πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και όχι φαγωμάρα και να χρησιμοποιούμε ενωτικό λόγο.

ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ” ΤΟΥ Δ.ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Στη συνέχεια ο Ι.Μαστροκούκος με καυστικό λόγο μίλησε για την ανάρτηση του Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη  στη σελίδα της Παράταξης του ότι «κατόπιν ενεργειών του» έγινε η διακομιδή ασθενούς.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είπε για το θέμα: Στεναχωρήθηκα όταν είδα δημοτική παράταξη που κυβερνά αυτή στη στιγμή την Κάλυμνο, στεναχωρήθηκα που με την εμπειρία του, με την ανακοίνωση  έδειξε έλλειψη σεβασμού προς  τα θεσμοθετημένα όργανα αυτού του τόπου.

Οι ρόλοι μας είναι σεβαστοί .Άλλος ο ρόλος του δημάρχου ,άλλος ο ρόλος της Διοίκησης και των εργαζομένων  στο Νοσοκομείο . Αυτό το ότι ο Δήμαρχος κατόπιν ενεργειών του φρόντισε να γίνουν διακομιδές είναι εντελώς άστοχο, αποδυναμώνει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου που αυτή την περίοδο θέλει στήριξη ,αποδυναμώνει τους κόπους και το ενδιαφέρον των εργαζομένων οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτό και δεν μπορεί κοινώς να τους αδειάζει ο οποιοσδήποτε με ένα «κατόπιν ενεργειών μου».

Αυτές παραπέμπουν σε δύσκολες εποχές σκλαβιάς και τουρκοκρατίας που όλα περνούσαν από τον αγά. Τώρα είμαστε στο 2021. Θέλω να πω ότι η δύναμη του πολιτικού πηγάζει από τον κόσμο και είναι για τον κόσμο , δεν έχει κανείς καμία  δύναμη εάν σηκώσει το τηλέφωνο και δεν πεί είναι ο Δήμαρχος Καλυμνίων. Δήμαρχος, τη δύναμη στη δίνει ο κόσμος.

Και κλείνοντας ήθελα να πω στον κόσμο ότι εισαγωγές στο Νοσοκομείο δεν τις κάνει ο δήμαρχος . Τη νοσηλεία στο νοσοκομείο δεν την κάνει καμία Παράταξη, το εξιτήριο από το Νοσοκομείο δεν το δίνει κανένας αγάς. Τις διακομιδές από αέρα και θάλασσα των ασθενών δεν τις κάνει κανένας κοτζαμπάσης. Τι κάνουν τα συντεταγμένα όργανα ,η Διοίκηση, οι γιατροί του Νοσοκομείου Τα λέω γιατί αυτή τη στιγμή θα πρέπει να λειτουργούμε όλοι με σεβασμό στην κοινωνία.

Δείτε τα όσα είπε ο Ι.Μαστροκούκος στο ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

18-5-2021 Συνέντευξη με τον Γιάννη ΜαστροκούκοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός