Το ευχαριστήριο της παράκτιας αλιείας για τη θετική εξέλιξη στήριξης της.

1641

Από την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος και του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας – Ξιφία Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω ευχαριστήριο που υπογράφει ο Πρόεδρος Μανώλης Κουλλιάς για τη στήριξης των αλιέων λόγω του covid-19 από το Ευρωπαϊκό πακέτο ΕΠΑΛΘ 2014-2020:

Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου , ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος και ως πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας – Ξιφία Καλύμνου , για την θετική χθεσινή εξέλιξη , με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου προς τον Υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Οικονόμου ο οποίος είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος για το θέμα στήριξης των αλιέων λόγω του covid-19 από το Ευρωπαϊκό πακέτο ΕΠΑΛΘ 2014-2020.


Η Αρχική απόφαση που υλοποιήθηκε πέρσι είχε σαν κριτήριο ένταξης τα σκάφη να έχουν vms, όπου την παράλογη αυτή προϋπόθεση την πληρούσε μόνο το 5% των αλιέων. Εδώ και 6 μήνες η Πανελλήνια ένωση έδωσε αγώνα δρόμου για να καταφέρει να πείσει την Ελληνική Πολιτεία ότι αυτό που έγινε ήταν άδικο. Φτάσαμε σε σημείο να έρθουμε σε επαφές με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης και να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία, πως χειρίστηκαν το αντίστοιχο θέμα.

Αρχίσαμε να βλέπουμε φως στο τούνελ από τη στιγμή που καταφέρουμε να πείσουμε τους δυο βουλευτές της κυβέρνησης ότι έχουμε δίκιο. Το δικό μας Βουλευτή Δωδ/σου Ιωάννη Παππά και το Βουλευτή Θεσσαλονίκης Στράτο Σιμόπουλο. Στη συνέχεια δόθηκε αγώνας από κοινού να πείσουμε το υπουργείο για την αδικία προς το 95% των ψαράδων της Παράκτιας αλιείας και καταφέραμε το αυτονόητο.

Μετά από απαντήσεις που δόθηκαν δημόσια χθες στο κανάλι της Βουλής από τον υφυπουργό κ. Οικονόμου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου με το παρόν έγγραφο στους δύο βουλευτές που στάθηκαν δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή. Όπως ανέφερε ο βουλευτής Κος Σιμόπουλος η Πανελλήνια Ένωση παλεύει ταυτόχρονα και για άλλα πάγια προβλήματα του κλάδου όπως είναι η ζημιές από θηλαστικά, λαγοκέφαλοι, πλακτόν και πιστεύουμε ότι σύντομα και εκεί θα υπάρξει το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση

Κουλλιάς Εμμανουήλ
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Παράκτιων Αλιέων
Πρόεδρος Αλιευτικού συλλόγου Παράκτιας Αλιείας – ξιφία Καλύμνου

                 

Δείτε το σχετικό video από τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης με θέμα: «Οικονομική στήριξη των αλιέων παράκτιας αλιείας μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020» προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για την κοινή αγροτική πολιτική κ. Οικονόμου Γιάννη.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ