194 οι νοσηλευθέντες στη Μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου, σχεδόν στο σύνολο τους δεν είχαν εμβολιαστεί !

3000

Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας  covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου, που δημιουργήθηκε εδώ και ένα χρόνο,  κατά γενική ομολογία λειτουργεί κατά υποδειγματικό τρόπο, απρόσκοπτα, άψογα, με το προσωπικό που τη στελεχώνει να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες 24 ώρες το 24ωρο και να παρέχει πλήρη επιστημονική ιατρική υποστήριξη, ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο, όταν ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκε  να νοσηλευτούν  αυξήθηκε κατακόρυφα.

 Οι 10 κλίνες που αρχικά υπήρχαν ,αυξήθηκαν στις 15 και στη συνέχεια στις 20 για να μπορέσουν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr μέχρι τώρα στην Μονάδα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου ο συνολικός αριθμός των νοσηλευθέντων ανέρχεται στους 194. Μάλιστα η πλειονότητα των νοσηλευθέντων αφορά στο τελευταίο τρίμηνο.

Βέβαια αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί  είναι ότι από τους 194 ασθενείς που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, πλην δύο περιπτώσεων, δεν είχε εμβολιαστεί.

 Για να ακριβολογούμε πλην μίας περιπτώσεως, του αγαπητού Γιώργου Χατζηθεοδώρου που είχε εμβολιαστεί με την 1η δόση και μετά από 3 ημέρες βρέθηκε θετικός στον ιό. Μιλώντας μαζί του μας είπε, ότι είναι προφανές ότι την ημέρα που έκανε το εμβόλιο ήδη είχε προσβληθεί από τον ιό, απλά δεν είχαν εκδηλωθεί τα συμπτώματα.

Επίσης μία ακόμη ασθενής που είχε κάνει την 1η δόση και μετά από 3 ημέρες βρέθηκε  θετική. Προφανώς είχε προσβληθεί από τον ιό πριν τον εμβολιασμό.

 Το ότι το σύνολο σχεδόν των ασθενών που χρειάστηκε νοσηλεία δεν είχε εμβολιαστεί, αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο που αναδεικνύει την προστασία που παρέχει το εμβόλιο και θα πρέπει να προβληματίσει όσους πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν.

 Κλείνοντας οφείλουμε να κάνουμε μία μικρή αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό που με κάθε τρόπο συμβάλει στην υποδειγματική λειτουργία της Μονάδας.

Να ξεκινήσουμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τον σχεδιασμό και την άμεση αντίδραση να προβεί σε αύξηση των κλινών όποτε χρειάστηκε και την εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και του Ιατρικού Οξυγόνου για το οποίο υπάρχε τεράστια υπερκατανάλωση.

Το τεχνικό προσωπικό που υποστηρίζει τη λειτουργία της Μονάδας.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καλύμνου που με ταχύτητα και ασφάλεια  εκτελεί όλες τις απαιτούμενες διακομιδές.

Το νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνει τη Μονάδα που φροντίζει συνεχώς και επαρκώς τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

 Την αεικίνητη Προϊσταμένη Ευδοκία Τάλλια και τις νοσηλεύτριες-νοσηλευτές Τυρίκου Ειρήνη-νοσηλεύτρια διασωλήνωσης, Γερακιού Φωτεινή, Γουρλά Ελευθερία, Καζανά Ευσταθία, Καζανίκα Έυα, Κουλιανού Ειρήνη, Λέριου Μαρία, Λελέκης Θεόφιλος, Μονοκανδύλου Πετρούλα, Μπάντου Ειρήνη, Παπάζογλου Ιωάννα, Ρούσσου Τριανταφυλλιά, Χατζηστέργος Στέργος, Ωρολογάς Ιωάννης, Αντώνης Τρικοίλης.

Το Ιατρικό προσωπικό με τον Πνευμονολόγο Θανάση Λάμπου, τους Αναισθησιολόγους Παύλο Μακαρούνα και Δημήτρη Σαουλίδη, τους ιατρούς  Παθολογίας Αναστασία Κατσοτούρχη και Βασίλη Βούη.

Τον Φαρμακοποιό Λευτέρη Γκιννή που εξασφαλίζει και διαθέτει άμεσα το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό.

 Σε όλους τους παραπάνω, αλλά και σε κάποιους αφανείς που μας διέφυγαν από την αναφορά μας αυτή, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός