4.662 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα από το εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Καλύμνου.

1526

Στους 4.662 ανέρχονται οι συνολικοί εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν από το εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Καλύμνου με εμβόλια της Pfizer  και Johnson & Johnson, που αντιστοιχούν σε 2.887 άτομα.

Πιο αναλυτικά :

1, Με εμβόλια  της Pfizer  πραγματοποιήθηκαν 4.052 εμβολιασμοί. Συνολικά εμβολιάστηκαν 2.277 άτομα εκ των οποίων τα 1.775 και με τις δύο δόσεις ενώ τα 502 άτομα με την πρώτη δόση.

2. Με εμβόλια της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό (μία δόση) εμβολιάστηκαν συνολικά 610 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείο Καλύμνου ξεκίνησε με μία εμβολιαστική γραμμή με τα εμβόλια της Pfizer την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Την Πέμπτη  6 Μαΐου 2021 λειτούργησε και  2η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο Johnson & Johnson που είναι  μονοδοσικό (μία δόση) .

 Επίσης είναι έτοιμη και 3η εμβολιαστική γραμμή που αναμένεται να λειτουργήσει την Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

 Με την 3η γραμμή εκτιμάται ότι οι καθημερινοί εμβολιασμοί θα είναι περίπου στους 300. Επίσης στους σχεδιασμούς της Διοίκησης του Νοσοκομείου είναι η άμεση λειτουργία και 4ης εμβολιαστικής γραμμής.

Συνολικά στην Κάλυμνο, Τέλενδο και Ψέριμο έχουν γίνει 4.742 εμβολιασμοί. Οι 4.662 εμβολιασμοί από το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου και οι 80 από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Γηροκομείο Καλύμνου 40 άτομα (προσωπικό και τρόφιμοι που έχουν κάνει και τις 2 δόσεις).

Με τα στοιχεία που παραθέσαμε τα άτομα που εμβολιάστηκαν ανέρχονται συνολικά στα 2.927 άτομα. Ήτοι ποσοστό 19% περίπου επί του συνολικού  πληθυσμού της Καλύμνου .Για να επέλθει η “ανοσία τςη αγέλης” θα πρέπει το ποσοστό να ξεπεράσει το 70%.

Το πρόγραμμα «γαλάζια ελευθερία» που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση, έχει ως στόχο την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στα 18 νησιά, που ανήκει και η Κάλυμνος, μέχρι τέλος Ιουνίου.

Με τους σημερινούς ρυθμούς εμβολιασμών και με την προσθήκη από την Τρίτη της 3ης εμβολιαστικής γραμμής ,αλλά και 4ης στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο στόχος για την Κάλυμνο είναι εφικτός και ίσως και νωρίτερα από τις 30 Ιουνίου.

Για τη ερχόμενη εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή είναι προγραμματισμένοι 560 εμβολιασμοί με εμβόλια της Pfizer και 972 με το εμβόλιο Johnson & Johnson.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι στις 3 εμβολιαστικές γραμμές το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολείται είναι 15 άτομα που έχουν αποσπαστεί από τα διάφορα Τμήματα του Νοσοκομείου. Προσωπικό έμπειρο, που δίνει τον καλύτερο του εαυτό και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για να λειτουργούν όλα με ασφάλεια, άψογα και απρόσκοπτα. Να προσθέσουμε ότι το υφιστάμενο προσωπικό θα ενισχυθεί την ερχόμενη εβδομάδα από 2 ακόμη νοσηλεύτριες που αποσπάστηκαν από Νοσοκομεία των Αθηνών.

Βέβαια στο προσωπικό που απασχολείται με τους εμβολιασμούς δεν πρέπει να παραλείψουμε και το Ιατρικό προσωπικό που εποπτεύει , αλλά και τον Φαρμακοποιό του Νοσοκομείου Λευτέρη Γκιννή που έχει και όλο το βάρος παραλαβής ,εναποθήκευσης και διάθεσης των εμβολίων.αλλα και της Προϊσταμένης της Μονάδας covid-19 Ευδοκίας Τάλλια για τη συγκρότηση των ομάδων που στελεχώνουν τις εμβολιαστικές γραμμές

Για όλο το παραπάνω προσωπικό θα κάνουμε ειδικό λεπτομερές αφιέρωμα γιατί πιστεύουμε ότι το ΑΞΙΖΕΙ.