Έπαρχος Μ.Μουσελλής: Ισχύει η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λ.Μενδώνη ότι τα χάλκινα αγάλματα θα επιστρέψουν στην Κάλυμνο. (video)

314

Η επιστολή Διαμαρτυρίας από το Τοπικό Παράρτημα Δωδεκανήσου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων την προηγούμενη εβδομάδα, που δημοσίευσε το kalymnos-news.gr και μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ , για την απαξίωση μέσω “δανεισμών” των Περιφερειακών Μουσείων της Ακριτικής Δωδεκανήσου και ειδική αναφορά στα χάλκινα αγάλματα της Καλύμνου και που θα καταλήξουν τελικά, έθεσε σε συναγερμό τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή.

Να θυμίσουμε ότι ο Έπαρχος πριν μερικούς μήνες με επιστολές του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και με  ενημέρωση των βουλευτών Δωδεκανήσου ανέδειξε το θέμα που υπήρχε με τα χάλκινα αγάλματα εκτός Καλύμνου και ζητούσε την επιστροφή τους στο αρχαιολογικό  Μουσείο του νησιού

Σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 μίλησε στο φακό του kalymnos-news.gr για τις νέες ενέργειες του ,μετά την επιστολή διαμαρτυρίας των αρχαιολόγων.

Όπως μας είπε, επικοινώνησε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021  με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι το διαβεβαίωσαν ότι ισχύουν αυτά που η Υπουργός Λίνα Μενδώνη απάντησε στους βουλευτές Μάνο Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη ότι τα αγάλματα  θα επιστρέψουν στην Κάλυμνο αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η συντήρηση τους.

Σίγουρα η νέα διαβεβαίωση για επιστροφή αποτελεί μία θετική εξέλιξη, αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη επαγρύπνηση και το συνεχές ενδιαφέρον μέχρι την οριστική επιστροφή.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και  ο  Μάμας Χαραμαντάς

8-6-2021 Συνέντευξη με τον Έπαρχο Καλύμνου για την επιστροφή των αγαλμάτωνΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός