Επισπεύδονται οι εμβολιασμοί στην Κάλυμνο. Λειτουργεί και σήμερα Κυριακή το Εμβολιαστικό Κέντρο Καλύμνου με το εμβόλια  της Pfizer.

1282

Επισπεύδονται οι εμβολιασμοί  στην Κάλυμνο. Η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλια  της Pfizer, λειτούργησε για πρώτη φορά Κυριακή. Επίσης αναμένεται από την ερχόμενη Τετάρτη να λειτουργήσει και 2η εμβολιαστική Γραμμή με το εμβόλιο της Pfizer.

Συνολικά σήμερα Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 είναι προγραμματισμένα 100 ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης. .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr τα ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer είναι κλεισμένα για όλο τον Ιουνίου και ξεπερνούν τα 2.000 για πρώτη και δεύτερη δόση, με μέσο όρο εμβολιασμών τους 100 ημερησίως.

Με την λειτουργία της 2ης γραμμής θα υπάρξουν διαθέσιμα ραντεβού και τον Ιούνιο και κάποια του Ιουλίου θα μεταφερθούν νωρίτερα.

Το ενδιαφέρον με το εμβόλια της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό (μία δόση),αν και αρχικά ήταν μεγάλο, αυτή την χρονική στιγμή είμαι μειωμένο . Μέχρι τώρα οι εμβολιασθέντες με το εν λόγω εμβόλιο στην Κάλυμνο ξεπερνούν τους 2.600. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

 Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα που νόσησαν στην Κάλυμνο και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αποκτούν ανοσία από 7-9 μήνες και δεν θα χρειαστεί να κάνουν το εμβόλιο για την περίοδο αυτή, ανέρχονται στα 1.200 . Ένα σημαντικός αριθμός που αντιστοιχεί σε  ποσοστό 7,5% επί του συνολικού  πληθυσμού της Καλύμνου(16.000 κάτοικοι) που θα πρέπει να προστεθεί στο ποσοστό εμβολιασθέντων για την επίτευξη του τείχους ανοσίας.

Όπως όλα δείχνουν και με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα η Κάλυμνος θα ξεπεράσει το φράγμα του 50% στα άτομα που έχουν αποκτήσει την ανοσία
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός