Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για την απεργία στις 16 Ιούνη και συμμετοχή στη Συγκέντρωση αύριο στις 7.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο

110

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για την απεργία στις 16 Ιούνη και συμμετοχή στη Συγκέντρωση αύριο στις 7.00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε την συνέχεια του απεργιακού αγώνα και κηρύσσει 24ωρη απεργία στις 16 Ιούνη ημέρα Τετάρτη κόντρα στο κλίμα εφησυχασμού και υπονόμευσης της πάλης μας από την ξεπεσμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που βρίσκει θετικά στο τερατούργημα της κυβέρνησης.
Δεν υποχωρούμε!
Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στα νησιά μας στις 10 Ιούνη, η συμμετοχή στην απεργία, απαιτούν κλιμάκωση και συνέχεια για να θεριέψει η απαίτηση να μην ψηφιστεί το έκτρωμα της κυβέρνησης.
Να αποσυρθεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια αυτό και όλο το αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ -ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που διευθετούν το ωράριο, καταργούν τις ΣΣΕ,την Κυριακή Αργία, απαγορεύουν την απεργία και την συνδικαλιστική δράση.
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα του εργασιακού μεσαίωνα.
Τα γελοία επιχειρήματα της δεν περνάνε. Δεν μας ξεγελούν όσα παπαγαλάκια και να βάλουν στην υπηρεσία τους. Ούτε έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Θυμόμαστε καλά τις αντεργατικές πολιτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι που τώρα εμφανίζονται υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων.
Είναι ώρα αγώνα!
Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την δουλειά ήλιο με ήλιο,τα ψίχουλα που ονομάζουν μισθό,το φακέλωμα για κάθε σωματείο και εργαζόμενο που θα τολμάει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται για το δίκιο της τάξης του.
Την Τετάρτη στις 16 Ιούνη να δυναμώσει το απεργιακό ποτάμι!
Μαζικά και οργανωμένα με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα παλεύουμε για 5μερο-7ωρο-35ωρο, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους/ες,άνεργους, νέους,γυναίκες της περιοχής και τους καλούμε με περισσότερο θάρρος να ανταμώσουμε περισσότεροι στην μάχη υπεράσπισης της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η δύναμη και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είναι με τους πολλούς. Είναι με τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου!
Δεν συμβιβαζόμαστε! Δεν υποχωρούμε!
Να αποσυρθεί τώρα το εργοδοτικό νομοσχέδιο!
Απαιτούμε την κατάργηση:
—του νόμου του 2011, τον οποίο καμιά κυβέρνηση δεν άγγιξε, αφού ενσωμάτωνε τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», δηλαδή το τσάκισμα του 8ωρου μέσα από τη θεσμοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς, που σήμερα γίνεται προσπάθεια να γενικευτεί με «ατομική συμφωνία» του εργαζόμενου.
—του νόμου του 2017 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, που καθιέρωσε τη 12ωρη δουλειά.
— των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων.
— του «μίνι εργασιακού» της κυβέρνησης της ΝΔ που πέρασε μέσα στην πανδημία.
— των νόμων που διαδοχικά επέβαλαν δουλειά 32 Κυριακές το χρόνο για τους εμποροϋπαλλήλους και που σήμερα η κυβέρνηση γενικεύει για όλες τις Κυριακές σε δεκάδες ακόμα κλάδους.

Όλοι στον αγώνα. Όλοι στην 24ωρη Απεργία Τετάρτη 16 Ιούνη.
Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 19:00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο