Κάτι παραπάνω από χαρά και περηφάνεια, ΕΛΠΙΔΑ και αναγέννηση αξιών-Του Παναγιώτη Βούρου

325

Γράφει ο Παναγιώτης Βούρος

Οι πρόσφατες επιτυχίες των μικρών μας παιδιών, των δικών μας παιδιών, τα Καλυμνάκια που δεν το βάζουν κάτω, που προοδεύουν, που αγωνίζονται, που ανοίγουν δρόμους προοπτικής και δεν αποτελούν απλά μια διαφήμιση για το νησί μας σε αντίξοες συνθήκες και συγκυρίες μάλιστα που δεν άφησαν ανεπηρέαστο κανέναν, κοινωνικά, ψυχολογικά, σε κάθε τομέα της ζωής μας, αποτελούν παράδειγμα προς όλους. Ένα φωτεινό παράδειγμα ότι, αν κάτι το αγαπάς, αν κάτι αξίζει να μάχεσαι για αυτό, κάντο. Γιατί θα είναι σίγουρα επιτυχημένο.

Πάραυτα, η επιτυχία, δεν φέρνει μόνο χαρά, συγκίνηση, περηφάνεια, στον ίδιο τον αθλητή του στίβου ή οπουδήποτε στον (πρωτ)αθλητισμό, στην οικογένειά του, στους δικούς του ανθρώπους ή γενικότερα στον αφανή σύγχρονο ήρωα του δημόσιου βίου και της καθημερινότητας, των προβλημάτων που ταλανίζουν αξίες και ιδανικά, που ταλανίζουν κοινωνίες και δικαιώματα που καταπατούνται με τον εκάστοτε τρόπο από συμφέροντα πολιτικά και επιχειρηματικά αλλά .. χαρίζουν δρόμους και για ουσιαστική αλλαγή. Κυρίως, ηθική. Αλλαγή συμπεριφοράς, αντιλήψεων, προτεραιοτήτων. Μια αλλαγή που σπανίζει στις μέρες μας αλλά οφείλουμε να μάθουμε από αυτήν και να την ακολουθούμε πιστά. Ιδίως τώρα, που χάνεται η επαφή με τις αθάνατες κοινωνικές αξίες όπως: ανθρωπιά, αλληλεγγύη, προσφορά, στόχοι και όνειρα που σε κρατάνε ζωντανό. Ενεργό και δυνατό να περνάς με πίστη Θεού, όλα τα εμπόδια της ζωής.

Τα μετάλλια και τα ρεκόρ και τα εισιτήρια για βαλκανικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες που κέρδισαν οι αθλητές μας, Έλληνας Ανδρέας και Μαγκούλια Μαρία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πάτρας, είναι και ένα εισιτήριο για τους ίδιους να φθάνουν στο βάθρο των προτύπων. Αυτών που φθίνουν την σήμερον ημέραν. Αυτά τα παιδιά, φοιτητές, μαθητές, αυριανοί επιστήμονες και αγωνιστές του μεροκάματου, θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουν τον δικό τους αγώνα. Της επιβίωσης.

Στο ντελίβερι, στο εστιατόριο, σε ξενοδοχείο, στην εξυπηρέτηση πελατών σε κάποιο κατάστημα ρούχων ή τροφίμων για να μπορούν να πιστεύουν σε ένα καλύτερο αύριο, εφόσον οι αρχές, γενικότερα, δεν βοηθούν προς αυτή την κατάσταση. Για να μπορούν να μας χαρίζουν συγκινήσεις και πρωτιές στα μεγάλα σαλόνια του αθλητισμού. Στα μεγάλα σαλόνια των ιδανικών που δεν θα χαθούν όσο υπάρχουν παιδιά σαν την Μαρία τον Ανδρέα και άλλα τόσα ακόμη που διαπρέπουν ήδη, στο νησί μας.

Μας δείχνετε τι εστί αθλητισμός. Μακριά από ναρκωτικά και ουσίες. Κοντά στον άνθρωπο, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, με πίστη για το καλύτερο, να μην τα παρατάς ποτέ. Το αδύνατο να γίνει δυνατό. Κάθε ανατροπή, αθλητική, πολιτική, και μια νίκη ζωής .
Δεν γίνεται να είσαι αθλητής, και να είσαι άνθρωπος κακός. Ας πάρουμε κάτι από αυτά τα παιδιά.

Σας ευχαριστούμε, Ανδρέα και Μαρία.

Ευχαριστούμε τους προπονητές, Νικόλα Κορφιά και Ξενοφώντα Κουτελλά, τον πρόεδρο, Γεώργιο Ρούσσο και όλο το τιμ του συλλόγου,”Καζώνης- Κάλυμνος 2000″ που βρίσκονται πίσω από τις επιτυχίες με αγώνα, θυσία, χρήματα, επιμονή και υπομονή.