Μ.Μουσελλής: Δύσκολη εξίσωση το έργο αποκατάστασης της καθίζησης στο Γαϊδουρόραχο μετά τις αντιδράσεις από επαγγελματίες τουρισμού. Θα βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση (video)

1149

 Η δημοσιοποίηση  ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασης της καθίζησης-υποσκαφής στον επαρχιακό δρόμο στο Γαϊδουρόραχο, δημιούργησε αντιδράσεις,  με τους Επαγγελματίες Τουρισμού Καλύμνου να στέλνουν επιστολή στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο την οποία κοινοποιούν σε Έπαρχο και Δήμαρχο, θέτοντας τα προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση που το έργο ξεκινήσει άμεσα, εν μέσω τουριστικής περιόδου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα έργα στο σημείο αυτό πρακτικά αποκόπτουν εντελώς την κύρια τουριστική ζώνη της Καλύμνου (Μασούρι-Μυρτιές- Τέλενδο),ενώ η πρόταση να χρησιμοποιηθεί η παράκαμψη (από Αγ.Ιωάννη-Βίγλες) για τους θερινούς μήνες που θα υλοποιείται το έργο δεν εξυπηρετεί. Πιό συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεγαλύτερα οχήματα όπως τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία συγκοινωνίας , μεγάλα φορτηγά , βυτιοφόρα, απορριμματοφόρα ,κλπ , τα οποία κινούνται προς και από τις τουριστικές περιοχές πολύ συχνά όλο το καλοκαίρι.

Στο  φακό του kalymnos-news.gr μίλησαν  σήμερα Τρίτη  8 Ιουνίου 2021 για το θέμα που έχει προκύψει, τόσο ο Βασίλης Ψαρομπάς εκπροσωπώντας τους Επαγγελματίες τουρισμού, όσο και ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής αφού το συγκεκριμένο έργο εκτελείται από την Περιφέρεια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΡΟΜΠΑΣ:Θα πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Ο Βασίλης Ψαρομπάς αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα υπάρξουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι καταστροφικό για το νησί και τον τουρισμό αν το έργο ξεκινήσει αυτή την περίοδο και όχι τέλος Οκτωβρίου όπως προτείνουν .

Βέβαια αναφέρθηκε και στην δεύτερη πρόταση τους, εφόσον η καθίζηση κρίνεται από εμπειρογνώμονες ότι εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο,  να απομονωθεί η εξωτερική λωρίδα (που περιέχει την περιοχή καθίζησης) σε μήκος περίπου 30-50μ και να μείνει ανοικτή η εσωτερική λωρίδα μόνο για μεγάλα οχήματα και για όλη την θερινή περίοδο. Τα δίκυκλα και τα μικρά οχήματα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την προτεινόμενη παράκαμψη για αποσυμφόρηση του κεντρικού δρόμου.

 Και ο Βασίλης Ψαρομπάς κατέληξε λέγοντας, ότι θα πρέπει να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ: Είναι μία δύσκολη εξίσωση την οποία θα πρέπει  να  λύσουμε.

 Ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι μία δύσκολη εξίσωση την οποία θα πρέπει  να  λύσουμε.

Αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και στις 3 παρατάσεις που δόθηκαν.

Όπως  είπε υπάρχουν πολλοί συντελεστές και παράγοντες που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν για να επιλυθεί το πρόβλημα με το πλέον καλύτερο τρόπο.

 Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν

1.Η επικινδυνότητα του κυρίου δρόμου

2.Ο βαθμός εξυπηρέτησης που παρέχει η παρακαμπτήριος

3. Οι απόψεις όλων αυτών που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους το έργο γιατί είναι επικίνδυνη η διέλευση

4. Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους επαγγελματίες της περιοχής.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα «παντρέψουμε» για να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Κλείνοντας ο Μανώλης Μουσελλής ανέφερε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον Περιφερειάρχη μετά από εισηγήσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών ,ενώ θα υπάρξει και συνάντηση με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας 3Κ.

Ο φακός του kalymnos-news.gr προκειμένου το ρεπορτάζ να είναι  ολοκληρωμένο, κατέγραψε εικόνες από το δρόμο παράκαμψης με τις δυσκολίες που φαίνονται να υπάρχουν

Δείτε το video που ετοίμασαν  η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

8-6-2021 Οι εξελίξεις για την επισκευή της υποσκαφής στον κεντρικό δρόμο στο ΓαιδουρόραχοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός