Ξέχασαν τα σκουπίδια στην Ψέριμο !

466

Έχουν περάσει σχεδόν  4 μήνες από τις 20 Φεβρουαρίου 2021 που ολοκληρώθηκε η μεταφορά των απορριμμάτων που υπήρχαν στην Ψέριμο.

 Μία μεγάλη επιχείρηση με σωρευμένα απορρίμματα πλέον των 2 ετών που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας  Παντελής Ζωίδης.

Η επιχείρηση  ολοκληρώθηκε, πλην της μεταφοράς των εγκαταλελειμμένων ηλεκτρικών και λοιπών συσκευών και των βαρέων αντικειμένων, που θα γινόταν όπως είχε ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα τότε είχε ανακοινωθεί ότι  σχεδιάστηκε τα απορρίμματα από Ψέριμο θα μεταφέρονται μία φορά μηνιαίως τους χειμερινούς μήνες και 2 φορές μηνιαίως τους θερινούς μήνες.

Αν και από τότε πέρασαν σχεδόν 4 μήνες η μεταφορά των εγκαταλελειμμένων ηλεκτρικών και λοιπών συσκευών και των βαρέων αντικειμένων, δεν έχει πραγματοποιηθεί όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, τα δε απορρίμματα άρχισαν να γίνονται και πάλι σωροί.

Είναι ένα θέμα που άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για να να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες εικόνες του παρελθόντος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr την ερχόμενη Κυριακή το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ θα εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Ψέριμο για μεταφορά υλικών. Είναι ευκαιρία ο Δήμος να στείλει και δικά του αυτοκίνητα για την μεταφορά των απορριμμάτων. Και φυσικά να προγραμματίσει την σε τακτά διαστήματα αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων από την ακριτικό νησί, όπως έχει υποχρέωση.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός