Οι νέες αντικειμενικές στην Κάλυμνο. Η υψηλότερη τιμή ζώνης σε Καμάρι- Μυρτιές -Μασούρι με 1.600 ευρώ. Οι περιοχές που εντάχθηκαν.

3579

Την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξίων των ακινήτων σε όλη την Χώρα , ανακοίνωσαν σήμερα πρωί Δευτέρας  7 Ιουνίου 2021 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας  και ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Η απόφαση με τις  νέες αντικειμενικές τιμές που θα ισχύουν από 1 Ιανουαρίου 2022 δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 2375 (Β)σήμερα 7 Ιουνίου 2021

 Για την Κάλυμνο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr:

1.Υπήρξε  αύξηση της τάξεως του 5-12% περίπου στις από τις 6 ζώνες για τις οποίες υπήρχε ήδη καθορισμένη τιμή ζώνης.

2.Έγινε νέα ένταξη 10 περιοχών-οικισμών για τις οποίες δεν υπήρχε καθορισμένη τιμή ζώνης.

 Παραθέτουμε την τιμή ζώνης στις 6 περιοχές που προϋπήρχαν.Να σημειώσουμε ότι οι περιοχές αυτές επεκτείνονται από  Πόθια  έως Χώρα Καλύμνου (στον Ταξιάρχη.)

Οι περιοχές στις οποίες αφορά η κάθε από τιος παραπάνω ζώνη σε γενικές γραμμές:

Α ΖΩΝΗ: Περιοχή στο τρίγωνο Σταθμός ΤΑΧΙ εμπορικός δρόμος καθοδος και άνοδος και παραλιακή.

Β ΖΩΝΗ: Περιοχή Αγίου Θεολόγου

Γ ΖΩΝΗ: Μέχρι πιό πάνω από το Γήπεδο

Δ ΖΩΝΗ:Από Άγιο Στέφανο μέχρι άγιο Μάμμα

Ε ΖΩΝΗ: Αγιος Νικόλαος -Άγιος Βασίλειος

ΣΤ ΖΩΝΗ: Χώρα Καλύμνου μέχρι Ταξιάρχη.

Με τη νέα απόφαση εντάχθηκαν 9 περιοχές στην Κάλυμνο και η Ψέριμος όπως φαίνοται στον παρακάτων πίνακα:

Η ακριβότερη τιμή ζώνης με τιμή εκκίνησης τα 1.600 ευρώ είναι στις τουριστικές περιοχές Καμάρι Μυρτιές ,Μασούρι και ευρύτερη περιοχή

Επίσης στον Πάνορμο και στην ευρύτερη περιοχή η τιμή εκκίνησης είναι τα 1.000 ευρώ όσο δηλαδή και η ακριβότερη στο κέντρο της Πόθιας (Α Ζώνη)

Κλείνοντας θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η τελική αντικειμενική αξία εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους και συντελεστές όπως:

Τιμή οικοπέδου ανάλογα με Τιμή Ζώνης(ΤΖ) και το Συντελεστή αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο), από Συντελεστή οικοπέδου (Σ.Ο). Συντελεστή εκμετάλλευσης Ισογείου, Συντελεστές εμπορικότητας δρόμοι κα.