Ο Ι.Γαλουζής για περιφερειακό στις Βίγλες, για καθυστέρηση πλακοστρώσεων- τσιμεντοστρώσεων, για Περιμετρικό Θέρμα –Άγιος Σάββας και δρόμο προς Κεφάλα (video)

564

Ο τέως Δήμαρχος και επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Γαλουζής παραχώρησε χθες Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο kalymnos-news.gr εστιάζοντας στον περιφερειακό έργο στις Βίγλες, στις καθυστερήσεις των πλακοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων , στο δρόμο προς Κεφάλα και στον περιμετρικό δρόμο Θέρμα –Άγιος Σάββας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ

Ο Γιάννης Γαλουζής ξεκίνησε λέγοντας, επέλεξα να έλθουμε στον Περιφερειακό δρόμο στις Βίγλες γιατί είναι ένα από τα έργα που είχαμε εντάξει στο πρόγραμμα μας το 2016 και το 2017 .

Ήταν  μέσα στο Τεχνικό πρόγραμμα και την προμελέτη την είχε κάνει ο κ.Κενενούνης. Δεν υπήρχε οριστική μελέτη, είχαμε όμως φτιάξει την προμελέτη και είχαμε  σκοπό κι εμείς να το εντάξουμε μέσα στο κομμάτι των χρημάτων της μεγάλης ασφαλτόστρωσης που έγινε στην Κάλυμνο του ύψους των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ. Άρα σε αυτό το μεγάλο έργο των ασφαλτοστρώσεων ,ήταν να ενταχθεί και από εμάς. Είχαμε σκοπό από τα υπόλοιπα και από τα απρόβλεπτα και μάλιστα που αυτός ο δρόμος ήταν άμεσης ανάγκης ,προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία στο έργο στο δρόμο που πρόκειται να ξεκινήσει (της υποσκαφής στο Γαϊδουρόραχο).

Ο δρόμος αυτός μας δίνει ικανοποίηση σε όλους μας, διότι είναι ένας δρόμος που ήταν απαραίτητος για τη κυκλοφορία της αντίστοιχης περιοχής, ένας δρόμος που φτιάχτηκε από τα χρήματα που εμείς τρέξαμε, εμείς βρήκαμε ,εμείς εντάξαμε, με τις ασφαλτοστρώσεις μέσα στο ειδικό πρόγραμμα το οποίο υπήρχε τότε για τα νησιά του Αιγαίου.

Άρα είχαμε ετοιμάσει τι μελέτες μας, τις καταθέσαμε σε πρώτη φάση και με τα όποια προβλήματα υπήρχαν την περίοδο εκείνη με τις Τεχνικές Υπηρεσίες ,ξεπερνώντας τα εμπόδια, καταφέραμε να εντάξουμε το μεγαλύτερο πακέτο ασφαλτοστρώσεων που ποτέ έχει κάνει η Κάλυμνος, απ’ όλες τις Δημοτικές αρχές. Δηλαδή 2,3 εκατομμύρια σύν το κομμάτι Βοθύνους , Αγία Αικατερίνη, Κεφάλα που πρόκειται να ξεκινήσει.

 Και αυτό είναι ένα μέρος των χρημάτων από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Άρα είναι χρήματα που με το «σπαθί» μας  όχι μόνο τα εξασφαλίσαμε ,αλλά κάναμε και δουλειά με τις Τεχνικές Υπηρεσίες . Ο ίδιος υπέγραψα και θεώρησα τις μελέτες ξεπερνώντας τα εμπόδια, προκειμένου να καταθέσουμε ένα φάκελο με τις μελέτες που χρειαζόντουσαν για να οριστικοποιηθεί. Αυτό το πράγμα το καταφέραμε ,ιδρώσαμε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες ,βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Κενενούνης στο κομμάτι αυτό των ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων καθώς και στα αναρριχητικά πεδία ,το άλλο πακέτο 585.000 ευρώ που εντάχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παλι στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και για πρώτη φορά εντάχθηκαν τα αναρριχητικά πεδία ως άθλημα ολυμπιακό.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

 Τα έργα προχωράνε με πολύ όμως αργούς ρυθμούς και θέλω να το τονίσω , γιατί δεν γίνονται οι πλακοστρώσεις που είναι ένα άλλο έργο δικό μας μέσα στην Πόλη. Χθες στο ΔΣ μπήκε θέμα να δοθεί και άλλη παράταση. Δεν έχει τελειώσει ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Πάμε με πολλές καθυστερήσεις, και θα πρέπει να μας δώσει απάντηση ο κ. Διακομιχάλης, γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι για όλα φταίει ο κορωνοϊός

ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑ

Στη συνεχεία ο Ι.Γαλουζής  αναφέρθηκε για το δρόμο Βοθύνους- Αγία Αικατερίνη -Κεφάλα λέγοντας χαίρομαι που θα ξεκινήσει είναι ένα έργο που σχεδιάσαμε και εντάξαμε . Επίσης ολοκληρώσαμε το έργο της  ύδρευσης της περιοχής

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΑ -ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον περιμετρικό δρόμο Θέρμα –Άγιος Σάββας λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ,προχωρά πολύ αργά, ενώ θα μπορούσε να τρέξει πολύ πιο γρήγορα. Και δεν είναι μόνο η διάνοιξη, γιατί θα χρειαστούν και άλλες μελέτες και τα 2 χρόνια που έχουν εναπομείνει δεν θα είναι αρκετά για να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γαλουζής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

24-6-2021 Ο Γιάννης Γαλουζής για το έργο του δρόμου στις Βίγλες