Ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου κολυμπάει για το Χαμόγελο του παιδιού (video)

301

Η παύση που έβαλε ο κορωνοιός στη ζωή μας, δε μπορούσε παρά να επηρεάσει και τα αθλητικά δρώμενα. Ως αντίδραση σ αυτή την υποχρεωτική απραξία, καθ όλη τη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας άρχισαν να διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα «εικονικά» αθλητικά δρώμενα, τα οποία υιοθετήθηκαν από όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους, καθώς μπορούσαν να αποτελέσουν υγιή διέξοδο των αθλητών, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. Αθλητές δηλαδή, οι οποίοι έκαναν την ατομική τους άθληση και κατέγραφαν την πρόοδο τους με το κινητό ή το ρολόι τους, ανέβαζαν τα αποτελέσματα σε ειδικές πλατφόρμες και οι διοργανωτές της εκάστοτε εικονικής αθλητικής εκδήλωσης αναρτούσαν τα αποτελέσματα και τις επιδόσεις κάθε αθλητή.

 Μέσα σ αυτό το κλίμα, μια χούφτα Καλυμνίων κολυμβητών, βρήκε τρόπο να αθληθεί, με στόχο όχι μόνο την βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, αλλά και με σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ο λόγος για τους κολυμβητές του Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου Αλέξη Κελεμπέση, Βασίλη Γλυνάτση, Κατερίνα Γλυνάτση και Μιχάλη Γλυνάτση.

 Οι 4 κολυμβητές επέλεξαν να συμμετέχουν στον εικονικό αγώνα που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του παιδιού» για τα αθλήματα της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του δρόμου ταχύτητας.

 Ως πεδίο αγώνα ο προπονητής τους Μιχάλης Γλυνάτσης επέλεξε την παραλία του παλιού Μελιτσάχα και χάραξε μια διαδρομή που ικανοποιούσε την απαιτούμενη απόσταση των 500 για την Κατερίνα και των 1000 μέτρων για τα αγόρια.

Στο βίντεο που ανέβηκε στο youtube από το Μιχάλη Γλυνάτση για όσους το παρακολούθησαν, φαίνεται όλη η προσπάθεια των αθλητών, η οποία είχε μια νότα αισιοδοξίας και χαράς. Οι αθλητές του Πρωτέα ενίσχυσαν την προσπάθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» καταβάλλοντας το ποσό των 80 ευρώ ως συμμετοχή τους στη διοργάνωση, κάνοντας παράλληλα αυτό που τους αρέσει. Οι διοργανωτές του αγώνα μέσα στις επόμενες μέρες θα στείλουν στους αθλητές μπλούζες, διπλώματα, αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους. Άλλη μια νότα θετικής ενέργειας και εφευρετικότητας από νέα παιδιά της Καλύμνου που βρίσκουν πρωτόγνωρους τρόπους για να δηλώσουν τη διάθεση τους να παραμείνουν ενεργοί και ωφέλιμοι για το σύνολο ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Ο Πρωτέας Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου κολυμπάει για το Χαμόγελο του παιδιού