Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ Μ. Ρήγας: Η Τέλενδος υδροδοτείται κανονικά από Κάλυμνο, υπάρχει πρόβλημα στην αφαλάτωση που θα επιλυθεί (video)

230

Μετά από μηνύματα που λάβαμε από κατοίκους της Τελένδου για προβλήματα στην υδροδότηση του νησιού από την αφαλάτωση, επισκεφτήκαμε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μικέ Ρήγα ,σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021  και του θέσαμε το θέμα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μιλώντας στο φακό του kalymnos-news.gr ξεκίνησε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Τέλενδος υδροδοτείται κανονικά από το δίκτυο ύδρευσης της Καλύμνου μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού που ενεργοποιήθηκε. Υπάρχει όπως είπε, πρόβλημα με την αφαλάτωση του νησιού.

 Έχει προγραμματιστεί ήδη η συντήρηση των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων από την ΤΕΜΑΚ τις αμέσως επόμενες ημέρες. Βέβαια όπως συμπλήρωσε υπάρχει πρόβλημα με την γεώτρηση. Ήδη η ΔΕΥΑΚ βρίσκεται  στο στάδιο εξεύρεσης και συμφωνίας για να έλθει γεωτρύπανο για τη διάνοιξη νέας γεώτρησης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες το θέμα θα έχει τακτοποιηθεί και θα έλθει γεωτρύπανο για το σκοπό αυτό, ώστε η αφαλάτωση να λειτουργήσει ξανά με τη νέα γεώτρηση.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

10-6-2021 Συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Μικέ ΡήγαΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός