Σε εγκατάλειψη το «παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος» που είναι τοποθετημένο στο λιμάνι της Καλύμνου για την ανάδειξη της ναυτικής κληρονομιάς. (video)

477

Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται  το  «παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος» που είναι  τοποθετημένο στο λιμάνι της Καλύμνου, δίπλα στο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, για την ανάδειξη της ναυτικής κληρονομιάς του νησιού.

Πρόκειται για ένα  παραδοσιακό αλιευτικό σκάφος από τα πολλά που αποσύρθηκαν στο πλαίσιο της ασκούμενης αλιευτικής πολιτικής από την ΕΕ για τη διατήρηση των αποθεμάτων και δια μέσου του Επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020  εξασφαλίστηκε από το Δήμο Καλυμνίων προκειμένου να διατηρηθεί ως παραδοσιακό και να τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση με σκοπό της την ανάδειξη και  διαφύλαξη της ναυτικής κληρονομιάς του νησιού. Ένας σκάφος που θα πρέπει να αποτελεί πόλος έλξης των επισκεπτών του νησιού .

Δυστυχώς οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του το kalymnos-news.gr  είναι απογοητευτικές και το σκάφος βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

18-6-2021 «Εγκατάλειψη» παραδοσιακού αλιευτικού στο λιμάνι