Τελειώνει ο Ιούνιος και οι σωροί σκουπιδιών παραμένουν στη Ψέριμο!

147

Πριν 15 ημέρες το kalymnos-news.gr είχε κάνει ρεπορτάζ με τα ξεχασμένα σκουπίδια στην Ψέριμο  και γράφαμε στο σχετικό δημοσίευμα μας:

Έχουν περάσει σχεδόν  4 μήνες από τις 20 Φεβρουαρίου 2021 που ολοκληρώθηκε η μεταφορά των απορριμμάτων που υπήρχαν στην Ψέριμο, όταν  έγινε μία  μεγάλη επιχείρηση με σωρευμένα απορρίμματα πλέον των 2 ετών που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας  Παντελής Ζωίδης.

Η επιχείρηση  ολοκληρώθηκε, πλην της μεταφοράς των εγκαταλελειμμένων ηλεκτρικών και λοιπών συσκευών και των βαρέων αντικειμένων, που θα γινόταν όπως είχε ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα τότε είχε ανακοινωθεί ότι  σχεδιάστηκε τα απορρίμματα από Ψέριμο θα μεταφέρονται μία φορά μηνιαίως τους χειμερινούς μήνες και 2 φορές μηνιαίως τους θερινούς μήνες.

Και όπως κατέληγε το δημοσίευμα μας, από τότε πέρασαν σχεδόν 4 μήνες η μεταφορά των εγκαταλελειμμένων ηλεκτρικών και λοιπών συσκευών και των βαρέων αντικειμένων, δεν έχει πραγματοποιηθεί όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, τα δε απορρίμματα άρχισαν να γίνονται και πάλι σωροί

Σύμφωνα τώρα με την νέα ενημέρωση που έχουμε, πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ Δήμου Καλυμνίων και ΑΝΕΜ προκειμένου το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ να εκτελεί 17 δρομολόγια ετησίως, μεταφέροντας οχήματα που θα έκαναν την αποκομιδή των απορριμμάτων από την Ψέριμο.

 Πριν 10 ημέρες ,την  Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 προγραμματίστηκε να εκτελέσει δρομολόγιο το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ, πήρε απόπλου αλλά ποτέ δεν έγινε το δρομολόγιο, αφού τελικά δεν εμφανίστηκαν τα οχήματα που θα μετέβαιναν για την αποκομιδή.

Αποτέλεσμα οι σωροί των σκουπιδιών στο ακριτικό νησί και ενώ η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει και βρισκόμαστε προς το τέλος Ιουνίου. να παραμένουν και να αυξάνονται χωρίς τελικά να γνωρίζουν οι κάτοικοι πότε θα δεήσουν οι αρμόδιοι να τα πάρουν.

 Το kalymnos-news.gr έγινε δέκτης παραπόνων κατοίκων της Ψερίμου για αυτή την αδιαφορία στο θέμα αποκομιδής των απορριμμάτων ,ενώ μας θύμισαν και τα όσα είχαν πει στην κάμερα του kalymnos-news.gr τον περασμένο Ιανουάριο σε σχετικό μας ρεπορτάζ, ότι παρά τις υποσχέσεις η κατάσταση θα είναι η ίδια μέσα στο καλοκαίρι ,αν δεν γίνεται η αποκομιδή σε τακτά διαστήματα.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση αυτή την χρονική περίοδο