Το Ντάργουν σε lockdown για 48 ώρες λόγω covid-19

992

«Η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας αντιμετωπίζει τώρα τη μεγαλύτερη απειλή της από τότε που ξεκίνησε η κρίση της COVID», δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης (Chief Minister), Michael Gunner, ανακοινώνοντας πως Ντάργουιν, Palmerston και Litchfield θα σε lockdown για 48 ώρες από την Κυριακή τη 1 το μεσημέρι.

Τέσσερα νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης καταγράφηκαν στην Επικράτεια, τα οποία συνδέονται με μία θετική περίπτωση COVID-19 σε ορυχείο με πολλούς εργαζομένους της Βόρειας Επικράτειας.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω την επέκταση των ορίων του lockdown. Αν χρειαστεί να είναι μεγαλύτερο, πιο αυστηρό, θα είναι», τόνισε ο κ. Gunner αναφέροντας πως εκτίμηση των Αρχών είναι πως νέα κρούσματα είναι το στέλεχος Δέλτα.

«Υποθέτουμε το χειρότερο», είπε. «Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Υπάρχει μία ισχυρή πιθανότητα πως κάθε κρούσμα θα σημαίνει τοποθεσίες έκθεσης, κάτι που καθιστά τη δουλειά της ιχνηλάτησης και τις εξετάσεις ακόμη πιο σημαντικές… θα προτιμούσα να μετανιώσω που προχωρήσαμε περισσότερο δυναμικά, πολύ νωρίς, παρά πιο χαλαρά και να τα ρισκάρω όλα».
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός