8.109 εμβολιασμοί στην Κάλυμνο που αντιστοιχούν σε 5.837 άτομα. Ο ιατρός Δ.Παρασκευόπουλος για την πορεία των εμβολιασμών. (video)

1221

Ο φακός του kalymnos-news.gr επισκέφτηκε σήμερα το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Καλύμνου και συνομίλησε με τον Χειρουργό ιατρό Διονύση Παρασκευόπουλο για την πορεία των εμβολιασμών

Όπως  μας είπε, υπάρχει ένας ρυθμός σταθερός με το εμβόλιο της Pfizer  με το οποίο εμβολιάζονται 90 άτομα την ημέρα. Αντίθετα υπάρχει μία μεγάλη πτώση στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ανοίγει και 2η εμβολιαστική γραμμή  με το εμβόλιο της Pfizer, για να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ενώ όπως τόνισε δεν σημειώθηκαν κάποιες παρενέργειες πλην των φυσιολογικών στα άτομα που εμβολιάστηκαν μέχρι τώρα. Επίσης έκανε αναφορά και στον αριθμό εμβολιασθέντων

  Παραθέτουμε παρακάτω τα ακριβή στοιχεία των συνολικών εμβολιασμών μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δ.Παρασκευόπουλο και τον Ιατρικό επισκέπτη Αντώνη Χειλά

Στους 8.109 ανέρχονται συνολικά οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στην Κάλυμνο, Τέλενδο και Ψέριμο από το εμβολιαστικό κέντρο Νοσοκομείου Καλύμνου και τον ΕΟΔΥ (40 άτομα στο Γηροκομείο) με εμβόλια της Pfizer  και Johnson & Johnson.

Οι εμβολιασμοί αυτοί αντιστοιχούν σε 5.837 άτομα

1, Με εμβόλια  της Pfizer  πραγματοποιήθηκαν 5.548  εμβολιασμοί. Συνολικά εμβολιάστηκαν 2.208 άτομα με 2 δόσεις  και 968 με μία δόση από το εμβολιαστιικό κέντρο Νοσοκομείο Καλύμνου, 24 άτομα με δύο δόσεις στην Τέλενδο, 18 άτομα με δύο δόσεις στην Ψέριμο και 40 άτομα με δύο δόσεις από τον ΕΟΔΥ στο Γηροκομείο.

Συνολικά πλήρως εμβολιασθέντες και με τις δύο δόσεις  της Pfizer  2.290 άτομα ενώ 968 άτομα έχουν κάνει την 1η δόση και εναπομένει τις επόμενες ημέρες να κάνουν και τη 2η δόση.

2. Με εμβόλια της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό (μία δόση) εμβολιάστηκαν συνολικά 2.579 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείο Καλύμνου ξεκίνησε με μία εμβολιαστική γραμμή με τα εμβόλια της Pfizer  την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021.

Την Πέμπτη  6 Μαΐου 2021 λειτούργησε και  2η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο Johnson & Johnson που είναι  μονοδοσικό (μία δόση) .Επίσης την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, ξεκίνησε να λειτουργεί η  3η εμβολιαστική γραμμή 

 Με τα στοιχεία που παραθέσαμε τα άτομα που εμβολιάστηκαν ανέρχονται συνολικά στα 5.837 άτομα.  Από αυτά τα 4.869 άτομα εμβολιάστηκαν πλήρως  και με τις δύο δόσεις της Pfizer, είτε με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson ,ενώ 968  άτομα έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση και τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν και με τη 2η δόση.

Τα 5.837 άτομα αντιστοιχούνε σε ποσοστό 36,5 % περίπου επί του συνολικού  πληθυσμού της Καλύμνου(16.000 κάτοικοι)  .Για να επέλθει το «τείχος ανοσίας» θα πρέπει το ποσοστό να ξεπεράσει το 70%’του συνολικού πληθυσμού, ανεξάρτητα ηλικίας…

Αν στο ποσοστό του 36,5 % προστεθεί κι αυτό που προκύπτει από άτομα που νόσησαν και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, αποκτούν ανοσία από 7-9 μήνες και εκτιμώνται περίπου στα 1.000 ,τότε το τελικό ποσοστό  εμβολιασθέντων μέχρι σήμερα, συν το ποσοστό ατόμων που νόσησαν από covid-19  που ανέρχεται  στο 6,25% φτάνουμε στο 42,75%.

 Να σημειώσουμε ότι αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσει η εμβολιαστική γραμμή με  Pfizer ,ενώ αναμένεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει και 2η εμβολιαστική γραμμή με το εμβόλιο της  Pfizer . Με τα δεδομένα αυτά και με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, εκτιμάται ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το ποσοστό των εμβολιασθέντων μαζί με όσους έχουν νοσήσει θα ξεπεράσει το φράγμα του 50% επί του συνόλου του πληθυσμού (που λαμβάνεται στις 16.000 κατοίκους)

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ραντεβού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς 

4-6-2021 Η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα