Ακόμη δεν άναψε ο δημοτικός φωτισμός στο Βουτσάνι αλλά ούτε υδροδοτήθηκε ο οικισμός όπως υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης (video)

612

Πριν  14 μήνες στις 26 Μαίου 2020, το Βουτσάνι, το  γραφικό αγροτικό χωριουδάκι πριν την είσοδο στο Βαθύ, με  τα 5-6 σπίτια και ένα μικρό εξωκκλήσι, ηλεκτροδοτήθηκε για πρώτη φορά.

Για την ιστορία το πρώτο σπίτι που ηλεκτροδοτήθηκε ήταν του Νικόλα και της Άννας Σισσώη που για 20 χρόνια έμεναν μόνιμα στο Βουτσάνι χωρίς όμως να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Χρειάστηκαν 5 χρόνια από τη στιγμή που υποβλήθηκε το αρχικό αίτημα και 1,5 χρόνος  από τότε που η προηγούμενη δημοτική Αρχή Καλύμνου του Γιάννη Γαλουζή κατέβαλε το ποσό των 68.000 ευρώ στη ΔΕΔΔΗΕ για τη δαπάνη, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ηλεκτροδότησης του οικισμού Βουτσάνι στο Βαθύ.

Βέβαια εκτός της παροχή ρεύματος στα λιγοστά σπίτια, η ΔΕΔΔΗΕ είχε την υποχρέωση να φτιάξει και τον δημοτικό φωτισμό τοποθετώντας 33 φωτιστικά σε αντίστοιχους στύλους.

Η εργασία αυτή έγινε σε δεύτερο στάδιο και ολοκληρώθηκε πριν 6 μήνες.

Όμως ο δημοτικός φωτισμός μέχρι τώρα δεν άναψε και το Βουτσάνι μόλις νυχτώσει είναι θεοσκότεινο.

Τα παράπονα τους για το θέμα αυτό εξέφρασαν στο kalymnos-news.gr οι λιγοστοί κάτοικοι και χθες Τρίτη 20 Ιουλίου επισκεφτήκαμε τον όμορφο οικισμό.

Μας μίλησαν η Άννα Σισσώη  και ο Νικόλας Σισσώης ένας παλιός δεινός σφουγγαράς με μία ξεχωριστή ιστορία

Αναφέρθηκαν στο πρόβλημα με το δημοτικό φωτισμό που ποτέ δεν άναψε, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει από τη Δημοτική αρχή.

 Επίσης έκαναν αναφορά και στην υπόσχεση  του δημάρχου Δ.Διακομιχάλη πριν μερικούς μήνες όταν επισκέφτηκε το Βουτσάνι για την υδροδότηση του οικισμού από τη ΔΕΥΑΚ, ένα έργο όμως που ποτέ δεν ξεκίνησε.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

21-7-2021 Χωρίς ρεύμα τα φώτα στους δρόμους στο Βουτσάνι και χωρίς νερόΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός