Απέφυγε ο Δ.Διακομιχάλης να απαντήσει για μισθό και το πότε ανέλαβε εργασία στην ΑΝΕΚ το συγγενικό του πρόσωπο σε ερωτήματα του Μ.Χαραμαντά. (video)

653

Ειδική αναφορά στην πρόσληψη συγγενικού του προσώπου στην ΑΝΕΚ έκανε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτριος Διακομιχάλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ξεκίνησε λέγοντας : Έρχομαι σε ένα προσωπικό θέμα. Έχω 40 χρόνια στην πολιτική .Ουδέποτε σκέφτηκα να βολέψω κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ποιότητα και τις δυνατότητες του συγγενικού του προσώπου, που όπως τόνισε με απόφαση ομόφωνη του ΔΣ της ΑΝΕΚ και μετά από αίτημα του Προέδρου προσελήφθηκε,

Διευκρίνισε ότι η σύμβαση της δεν είναι αορίστου χρόνου, αφού πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία και μπορεί να απολυθεί οποτεδήποτε, ενώ είπε ότι διαστρέβλωσαν την λέξη  εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη όπως είπε  αναφέρεται στις ικανότητες που έχει ένας εργαζόμενος  για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: Είχε όλα τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία δεν ήθελε δουλειά, εγώ ήθελα να έχω τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανάγκες στη εταιρία.

Και κατέληξε για την πρόσληψη αυτή  : Πιάσατε ένα θέμα που δεν έπρεπε κατά την άποψη μου. Όλα έγιναν με διαφάνεια. Θα παρακαλέσω να είμαστε όλοι ειδικά στο θέμα ονόματα, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Έδωσα όλο το περίγραμμα και για το συγγενικό μου πρόσωπο και γι΄αυτούς που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια διαχρονικά.

 Βέβαια ενδιαφέρον στη συνέχεια είχαν τα  ερωτήματα που τέθηκαν από το Μάμα Χαραμαντά.

Ο Μάμας Χαραμαντάς  ξεκίνησε κάνοντας την επισήμανση Αναφορικά με τις προσλήψεις Ειδικών συμβούλων Δημάρχου στο Δήμο Καλυμνίων που μπορούν να προσληφθούν τρεις ,όσοι και οι έμμισθοι Αντιδήμαρχοι  και όχι 4 που ανέφερε ο Δήμαρχος. Ο Δ.Διακομιχάλης επέμενε ότι είναι 4.

Σ.Σ Προφανώς ο κ.Διακομιχάλης δεν γνωρίζει τη σχετική τροποποίηση!

Στη συνέχεια και πριν  θέσει τα  συγκεκριμένα ερωτήματα ανέφερε:

Για τις προσλήψεις έχετε πάει από το 2009, κάνατε μία αναδρομή. Αν πηγαίνατε από την περίοδο της Δημογεροντίας και πέρα, θα είχατε πάρει όλο το πολιτικό φάσμα. Τι σημαίνει όλο αυτό; Ότι κι εγώ τώρα αν ακολουθήσω κι εγώ την τακτική σας και ανοίξω τη τσάντα που έχει αρχεία 30 χρόνια. Αυτά τα πράγματα έχουν κριθεί ,έχουν αξιολογηθεί ,την έχουν πληρώσει πολιτικοί. Ο συμψηφισμός δεν μου άρεσε.

Βλέπω ένα θέμα που είναι ευαίσθητο στην τοπική κοινωνία ,λυπάμαι όμως γιατί εσείς βγάλατε αυτό το πρόσωπο στα κάγκελα είναι το θέμα της ανιψιάς σας. Ο Γιάννης Μαστροκούκος από τον Οκτώβριο 2020 έδωσε συνέντευξη που έλεγε ότι επίκειται   πρόσληψη συγγενικού προσώπου του Δημάρχου που θα κάνει αίσθηση . Δεν αντιδράσατε τότε, αφήσατε και πέρασαν κι ερχόμαστε εν μέσω  σκληρού lock down να κάνετε αυτήν την πρόσληψη με ένα τρόπο περίεργο.

Ο κ. Θανάτσης δεν είναι τυχαίο  πρόσωπο ξέρει να γράφει και απαντά στον κ. Μαστροκούκο: Ζήτησα από τον κ. Δήμαρχο την πρόσληψη Γραμματέως της απολύτου εμπιστοσύνης του με πλήρη γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και  Αγγλικών λόγω αυξημένων αναγκών και επικείμενης συνταξιοδότησης της Γραμματέας που υπηρετεί. Άρα μιλάμε για μία μόνιμη πρόσληψη.

Αυτό το κείμενο του κ. Θανάτση το βλέπω ως μία εκδούλευση του κ. Θανάτση προς εσάς , ότι θα σας κάνω το ρουσφέτι κ. Δήμαρχε ,εσείς με βάλατε Πρόεδρο.

Αν θέλατε να τακτοποιούσατε το συγγενικό σας πρόσωπο θα το προσλαμβάνατε ως ειδικός σας σύμβουλο και δεν θα μίλαγε κανείς και είχατε όλο το δικαίωμα.

Τα ερωτήματα:

1.Πότε έγινε ο διορισμός;

2. Τι μισθό παίρνει στην ΑΝΕΚ;

3. Τι λέτε σε όλα τα παιδιά που πήραν τα  πτυχία τους τα μεταπτυχιακά και πολλά προσόντα που τα μαστίζει η ανεργία. Θα πρέπει να  είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Δημάρχου; 

Στο πρώτο ερώτημα ο Δήμαρχος απάντησε ότι η απόφαση πρόσληψης έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2020. Βέβαια όπως συμπλήρωσε ο ίδιος έκρινε πότε θα αναλάμβανε εργασία. Την ημερομηνία αυτή δεν θέλησε να την κάνει γνωστή γιατί όπως είπε δεν μας ενδιαφέρει!

Στο δεύτερο ερώτημα για το μισθό ο Δήμαρχος και πάλι αρνήθηκε να απαντήσει

Στο τρίτο ερώτημα απάντησε :Στα παιδιά θα πω, υπάρχουν ευκαιρίες για όλα τα παιδιά κάποια χρονική στιγμή !

Βέβαια  η συζήτηση και οι απαντήσεις στο Μάμα Χαραμαντά, δόθηκαν μέσα σε κλίμα έντασης, με φανερό τον εκνευρισμό του Δημάρχου που αρνήθηκε να απαντήσει στα 2 από τα τρία ερωτήματα. Μάλιστα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και κάποια  παρέμβαση του Ν.Γαβαλά που μάλιστα τον επέπληξε ο Δήμαρχος,

Κλείνοντας να απαντήσουμε στο Δ.Διακομιχάλη, που ψευδέστατα στο τέλος προφανώς για να δημιουργήσει εντυπώσεις ανέφερε ότι δήθεν ο Γ.Δρόσος υπήρξε μάρτυρας του, σε δικαστική διαμάχη που είχε με τον Μάμα Χαραμαντά και την Μπέττυ Μαίλλη.

Προφανώς κύριε Διακομιχάλη βρίσκεστε σε σύγχυση! Έχετε αρχίσει να μπερδεύετε πολλά πράγματα. Λυπούμαστε.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

28-7-2021 Καμία απάντηση από τον Δήμαρχο για μισθό της ανιψιάς του μετά την πρόσληψη της στην ΑΝΕΚ



Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός