Γιάννης Γαλουζής και Ποθητός Μαγκούλιας «κατακεραυνώνουν» τη Δημοτική Αρχή για αποκρουστικό τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων και προσλήψεις ημετέρων (video)

883

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησαν σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής και το μέλος της Παράταξης του, δημοτικός σύμβουλος και τέως Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιας.

 Στη συνέντευξη που παραχώρησαν εστίασαν σε δύο θέματα .

Στον αποκρoυστικό τρόπο διακομιδής των απορριμμάτων, ένα θέμα που ανέδειξε το kalymnos-news.gr και στις προσλήψεις των ημετέρων. Μάλιστα ο Γιάννης Γαλουζής αποκάλυψε ότι εκτός την πρόσληψη στην ΑΝΕΚ συγγενικού προσώπου του Δημάρχου, έχει προσληφθεί από την ΑΕ γυναίκα δημοτικού συμβούλου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αποκομιδή απορριμμάτων

Γιάννης Γαλουζής

Ξεκινώντας ο Γιάννης Γαλουζής αναφέρθηκε στον τρόπο διακομιδής των απορριμμάτων λέγοντας είναι κάτι αποτρόπαιο και τραγικό για την Κάλυμνο του 2021.

Σήμερα όπως είπε, βλέπουμε χωρίς μέτρα πρόληψης ,με συνθήκες πρωτόγονες, που θυμίζουν  εποχές πριν 40 και περισσότερο χρόνια στην Κάλυμνο .Μάλιστα  ο ένας από τους 2 εργαζόμενους είναι από το πρόγραμμα κοινωφελούς  εργασίας  που δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε αποκομιδή απορριμμάτων

Συμπληρώνοντας είπε ότι, είδαμε συνθήκες εργασίας  απαράδεκτες με βουτιές μέσα στους κάδους και με τα μισά σκουπίδια να παραμένουν μέσα, και να γίνεται προσπάθεια, πατώντας πάνω να χωρέσουν περισσότερα στο αυτοκίνητο. Είναι εικόνες που δυσφημούν την Κάλυμνο του 2021 μεσούσης της τουριστικής περιόδου

Ποθητός Μαγκούλιας

Για το ίδιο θέμα ο Ποθητός Μαγκούλιας είπε, ότι βλέποντας αυτές τις εικόνες κα οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους. Αν πούμε όπως και εσείς ορθά σχολιάσατε ότι πρόκειται για τριτοκοσμικές  εικόνες και αυτή η αναφορά προσβάλει,  με την πραγματικότητα που είναι χειρότερη από τριτοκοσμική εικόνα και  δεν συνάδει ούτε με την ιστορία  της Καλύμνου ,ούτε στον Πολιτισμό μας και μάλιστα όταν αφορά σε θέματα της δημόσιας Υγείας. Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που είδαμε.

Κλείνοντας για την αποκομιδή απορριμμάτων  είπε, ότι η δημοτική Αρχή έχει βάλει τον πήχη πολύ χαμηλά για όλα τα θέματα και όμως δεν τον περνάει.

Προσλήψεις ημετέρων από τη Δημοτική αρχή

Γιάννης Γαλουζής

Αναφερόμενος στις προσλήψεις ημετέρων από τη Δημοτική αρχή, ο Γιάννης Γαλουζής αποκάλυψε ότι εκτός της πρόσληψης στην ΑΝΕΚ της ανιψιάς του Δημάρχου, έχει προσληφθεί από την ΑΕ γυναίκα δημοτικού συμβούλου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Παράταξη  του.

Ο Γιάννης Γαλουζής καυτηρίασε τις προσλήψεις με μόνο προσόν την εμπιστοσύνη που τους έχει ο Δήμαρχος, αλλά και το ότι δεν εκτελούν την εργασία που προσελήφθηκαν, αλλά κάνουν πολιτική και προπαγάνδα και είναι κάτι που όπως τόνισε  οφείλει να το καταγγείλει.

Σχετικά με την πρόσληψη στην ΑΝΕΚ είπε: Δεν γίνεται μετά την επιστολή που είδα του Προέδρου κ. Θανάτση που ζητά να τοποθετήσει ο Δήμαρχος ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης του στην ΑΝΕΚ,  αφενός προσβάλει το ίδιο τον Πρόεδρο όταν ο ίδιος λέει, Δήμαρχε τοποθέτησε κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης σου για να ελέγχει,  ποιό τον Πρόεδρο; Μα έχει βάλει τον Πρόεδρο που είναι δεξί του χέρι το άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Άρα το δίδυμο Διακομιχάλης –Θανάτσης είναι ένα δίδυμο αδιαίρετο και αδιάσπαστο. Επομένως πως ξαφνικά ο ίδιος έρχεται και ζητά έλα Δήμαρχε βάλε; Κι έρχεται  ο Δήμαρχος και επιλέγει με τι κριτήριο; Μοναδικό κριτήριο την όποια τυφλή εμπιστοσύνη και παίρνει την ανιψιά του και την τοποθετεί στην αντίστοιχη θέση;

Αυτά τα κριτήρια  σήμερα ,που έχουμε παιδιά ,που δίνουν πανελλήνιες και αγωνιούν αν θα περάσουν και μένουν τόσες χιλιάδες έξω, επιστήμονες που έρχονται στην Κάλυμνο να βρουν μια δουλειά ,κάνουν μεταπτυχιακά και δεν βρίσκουν μία θέση εργασίας . Τα παιδιά αυτά δεν θα έχουν καμία ελπίδα διότι προηγείται το κριτήριο της εμπιστοσύνης του  Δημάρχου , ως απόλυτο κριτήριο πρόσληψης εργαζομένου στις Υπηρεσίες και τις Εταιρίες του Δήμου; Αυτό το καταγγέλλουμε δημόσια ,δεν γίνεται επομένως όπου υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης ,οι ημέτεροι ή άτομα τα συγγενικά  να διορίζονται σε θέσεις.

Εκτός αυτού υπάρχει και άτομο μεγαλοστελέχους ,εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της Παράταξης του κ. Διακομιχάλη ,η οποία έχει προσληφθεί  και τοποθετηθεί και συγκεκριμένα μιλάω για τη σύζυγο δημοτικού συμβούλου ,που έχει προσληφθεί στην ΑΕ και απασχολείται στην καθαριότητα άλλης Υπηρεσίας του Παιδικού σταθμού. Άρα είναι εύκολο να δούμε τίνος δημοτικού συμβούλου η σύζυγος είναι και περιμένω την άλλη φορά να βγει ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος να μιλήσει  τι, πως κτλ . Θέλω να ξέρω με ποια κριτήρια, με ποιο διαγωνισμό και προκήρυξη και με ποιο προσόν προσλήφθηκε  η συγκεκριμένη.

Υπάρχουν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Διακομιχάλη που σήμερα βρίσκονται σε ευνοϊκή θέση που  τοποθετήθηκαν  ή διορίστηκαν στην ΑΕ .Επίσης αυτές τις ημέρες ανανεώνονται συμβάσεις τετράμηνες για την Πολιτική Προστασία, για 3-4 άτομα και να γίνονται σε αυτή την φάση. Αυτά καταγγέλλουμε εμείς και  οφείλει η τοπική κοινωνία να τα γνωρίζει ,οι νέοι που τον στήριξαν στη φάση αυτή, ότι το μέλλον τους δεν είναι το παρελθόν του Δ.Διακομιχάλη, το μέλλον τους είναι η Παράταξη «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» που έφερε  Πανεπιστήμιο στο νησί ,άνοιξε θέσεις εργασίας και κράτησε ίσες αποστάσεις για όλους.

Ποθητός Μαγκούλιας

 Για το ίδιο θέμα ο Ποθητός Μαγκούλιας έθεσε προβληματισμούς και ερωτήματα λέγοντας μεταξύ άλλων;

Που να περιμένω στην Κάλυμνο του 2021, να υπάρχει ο νεποτισμός , να ισχύει αυτό το αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη. Όλοι μας έχουν παιδιά.

 Ζητάω από την Αντιδήμαρχο κ. Μαγκάκη, ήταν δασκάλα της κόρης μου και υπήρξα δάσκαλος της κόρης της. Θέλω να τοποθετηθεί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ως μητέρα. Πως βλέπει το διορισμό ενός προσώπου με μόνο κριτήριο την εμπιστοσύνη και τη συγγένεια;

 Ζητώ από το Νικήτα Γιαννικουρή ,υπήρξα τρία χρόνια δάσκαλος της κόρης του, σε λίγο τελειώνει. Τι θα πει στην κόρη του;

Και ο Ποθητός Μαγκούλιας  έκλεισε λέγοντας ως γονιός ,ως εκπαιδευτικός όλοι θέλουμε να έχουν ίσες ευκαιρίες  ,να υπάρχει αξιοκρατία, Αυτά ίσχυαν το 1830 ,όταν φτιάξαμε ένα κράτος και το φτιάξαμε όπως ,όπως και λέγαμε άντε πελατειακές σχέσεις ,άντε ο γνωστός . Στο 2021 να συμβαίνουν τέτοια πράγματα;

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

21-7-2021 Συνέντευξη με τον Γιάννη Γαλουζή και τον Ποθητό Μαγκούλια