Ι.Μαστροκούκος για συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα: Ολημερίς «βούτθα νέσυρε» μέσα στους κάδους αδειάζοντας με τα χέρια τα σκουπίδια!

887

Με δελτίο τύπου που φέρει τον τίτλο “ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ¨ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και  η Παράταξη του, καυτηριάζουν  τον αποτρόπαιο και απαράδεκτο τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων στην Κάλυμνο.

Ένα θέμα που ανέδειξε το kalymnos-news.gr και μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου: Εργάτες καθαριότητας, μόνοι και απροστάτευτοι , χωρίς εξοπλισμό ,χωρίς στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, ολημερίς «βούτθα νέσυρε» μέσα  στους κάδους αδειάζοντας  με τα χέρια τα σκουπίδια.

Επίσης στο  δελτίο τύπου επισημαίνεται η διάκριση που υπάρχει μεταξύ των εργαζομένων υπό άθλιες συνθήκες εργασίας  και των ημετέρων παιδιών που έχουν διαφορετική αντιμετώπιση,

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Αντίθετα, τα ημέτερα  παιδιά, που χαίρουν της εμπιστοσύνης των αρχόντων, έχουν άλλου είδους αντιμετώπιση. Γραφείο, κλιματιστικό, μαλλάκι κομμωτηρίου, ατσαλάκωτοι,  τριγυρνούν δεξιά και αριστερά, κάνοντας πολιτική και διαλαλούν πόσο υπέροχοι, άξιοι και ικανοί είναι οι άρχοντες του τόπου.

Το δελτίο τύπου καταλήγει: Αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αγορά νέων απορριμματοφόρων, αφού δεν μπορείτε να συντηρήσετε τα υπάρχοντα αυτοκίνητα, παρακαλώ προχωρήστε στην άμεση ενοικίαση απορριμματοφόρων αυτοκινήτων ,όπως έπραξε και ο γειτονικός  Δήμος Ροδίων

Παραθέτουμε το πλήρες δελτίο τύπου:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                    

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 19-07-2021

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Αποτρόπαιο και απαράδεκτο το καθημερινό θέαμα που αντικρίζουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες του νησιού μας,. Εργάτες καθαριότητας, μόνοι και απροστάτευτοι , χωρίς εξοπλισμό ,χωρίς στοιχειώδη υγειονομικά μέτρα, ολημερίς «βούτθα νέσυρε» μέσα  στους κάδους αδειάζοντας  με τα χέρια τα σκουπίδια.

 Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής έχει αγγίξει κόκκινο. Τα απορριμματοφόρα του δήμου παροπλισμένα κείτονται σχεδόν άψυχα στα διάφορα συνεργεία. Η αποκομιδή γίνεται  πότε με καρότσες ιδιωτών και πότε εκ των ενόντων. Σταθερά πάντως με τρόπους που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές περιοχές.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με πολύ φιλότιμο , σε βάρος της υγείας τους προσπαθούν να κρατήσουν καθαρό το νησί μας. Οι συνθήκες εργασίας άθλιες. Η σιωπή προφανώς επιβεβλημένη, διότι πρέπει να χρωστούν και χάρη στους δημοτικούς άρχοντες που αυτοί υποτίθεται μεσολάβησαν, για μια θέση κοινωφελούς εργασίας των πεντακοσίων ευρώ μηνιαίως.

Αντίθετα, τα ημέτερα  παιδιά, που χαίρουν της εμπιστοσύνης των αρχόντων, έχουν άλλου είδους αντιμετώπιση. Γραφείο, κλιματιστικό, μαλλάκι κομμωτηρίου, ατσαλάκωτοι,  τριγυρνούν δεξιά και αριστερά, κάνοντας πολιτική και διαλαλούν  πόσο υπέροχοι,  άξιοι και ικανοί είναι οι άρχοντες του τόπου.

Κύριε δήμαρχε,  κύριοι της δημοτικής αρχής , αν αυτή η κατάσταση σας εκφράζει «Άξιος ο μισθός σας.»

ΑΠΟ ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΥΓ. Αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η αγορά νέων απορριμματοφόρων, αφού δεν μπορείτε να συντηρήσετε τα υπάρχοντα αυτοκίνητα, παρακαλώ προχωρήστε στην άμεση ενοικίαση απορριμματοφόρων αυτοκινήτων ,όπως έπραξε και ο γειτονικός  Δήμος Ροδίων
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός