Με αστεία επιχειρήματα και ότι ξεκινά αύριο (!) δικαιολόγησε ο Δήμαρχος Διακομιχάλης την απραξία στην αξιοποίηση του Καταδυτικού Πάρκου ενώ επιτέθηκε στο kalymnos-news.gr (video)

925

Την Κάλυμνο επισκέπτεται από χθες Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021  ο τέως Υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στις 11.00 πμ ο Δήμαρχος Δ,Διακομιχάλης και ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας παραχώρησαν συνέντευξη για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν και σχετικό ρεπορτάζ με όσα δήλωσαν μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τη Μπέττυ Μαϊλλη και τον Μάμα Χαραμαντά εστιάστηκαν στην μεγάλη καθυστέρηση αδειοδότησης και αξιοποίησης των σε εγκατάλειψη χερσαίων εγκαταστάσεων του Καταδυτικού πάρκου και την οριοθέτηση του υποθαλάσσιου χώρου.

Είναι ένα θέμα που αρκετές φορές το kalymnos-news.gr ανέδειξε.

 Μάλιστα με αφορμή την παρουσία στην Κάλυμνο του τέως Υφυπουργού  Μάνου Κόνσολα που επί θητείας του δρομολογήθηκε , καταρτίστηκε, ψηφίστηκε και έγινε Νόμος του Κράτους η ανάπτυξη του Καταδυτικού Τουρισμού, το kalymnos-news.gr στη χθεσινή συνάντηση, του θέσαμε σχετικό ερώτημα για το καταδυτικό πάρκο Καλύμνου.

 Πριν παραθέσουμε την απάντηση, να επισημάνουμε ότι ο εν λόγω νόμος επιλύει όλα τα προβλήματα και κωλύματα  που υπήρχαν αναφορικά με τη αξιοποίηση του Καταδυτικού πάρκου. Ήταν μία προσωπική δέσμευση του Μάνου Κόνσολα που ως Υφυπουργός Τουρισμού μέσα από τεράστιες δυσκολίες κατάφερε να την υλοποιήσει, ξεπερνώντας συμφέροντα και εμπόδια. Είναι ένας νόμος, που μπορεί να ειπωθεί, ότι ουσιαστικά έγινε για την Κάλυμνο και για αυτό το νησί του οφείλει ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δυστυχώς 14 μήνες μετά τη δημοσίευση του ( δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 24 Μαΐου 2020) , ο Δήμος Καλυμνίων δεν έχει κάνει το παραμικρό για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης και αξιοποίησης του Καταδυτικού πάρκου.

Ο Μάνος Κόνσολας ευθέως και ξεκάθαρα μας απάντησε στο σχετικό μας ερώτημα λέγοντας : Πήραμε μία πρωτοβουλία και έγινε νόμος του κράτους και δεν μπορώ να διανοηθώ ο Αποκόρωνας Χανίων να έχει δρομολογήσει και έχει αδειοδοτήσει το Καταδυτικό του πάρκο, το Λουτράκι έχει προχωρήσει και  αδειοδοτήσει το καταδυτικό πάρκο και η Κάλυμνος της ναυτοσύνης, της θάλασσας και της ελπίδας δεν έχει ολοκληρώσει το έργο!  

Η παραπάνω απάντηση του Μάνου Κόνσολα και η αποκάλυψη του kalymnos-news.gr ότι μετά από  14 μήνες μετά τη ψήφιση και δημοσίευση  του Νόμου για τον καταδυτικό τουρισμό ο Δήμος Καλυμνίων δεν έκανε το παραμικρό και με αφορμή τις σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν από την Μπέττυ Μαϊλλη και τον Μάμα Χαραμαντά,  ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης έδειξε ενοχλημένος και εκνευρισμένος. Προσπάθησε με αστεία επιχειρήματα να δικαιολογήσει την απραξία του αυτούς τους 14 μήνες , επιτέθηκε κατά των 2 δημοσιογράφων και του εκδότη του kalymnos-news.gr κι έφτασε στο σημείο να «επιπλήξει» το Μάνο Κόνσολα επειδή δεν του άρεσε που είπε τα πράγματα με το όνομα τους!!

Μεταξύ άλλων είπε απαντώντας ο Δ.Διακομιχάλης :

Δημοσιογράφοι είστε ότι θέλετε λέτε, έχετε ένα μικρόφωνο στο χέρι, “ποιητική αδεία” λέτε ότι θέλετε. Είμαι από αυτούς που ανθεκτικά, ακούω χωρίς να υπάρχει ανάχωμα γιατί η δημοσιογραφία έχει και μία λογική ηθική. Από εκεί και μετά κρινόμαστε όλοι.

Επίσης χαρακτήρισε  το ερώτημα ως προκλητικό ,για να συμπληρώσει ότι με την καλή έννοια το λέει!

Στη συνέχεια αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας του ερωτήματος και για την απραξία επί 14 μήνες, αναφέρθηκε στους Δήμους Αποκορώνα και Λουτρακίου που  προχώρησαν  τις διαδικασίες λέγοντας ότι ξεκίνησαν από το 2017 και χρειάστηκαν 2,5 χρόνια για να ολοκληρώσουν

Μάλιστα δεν παρέλειψε να προβάλλει και την πανδημία ως λόγο που η Κάλυμνος δεν ξεκίνησε ακόμη τις διαδικασίες ,ενώ επιχείρησε να περάσει ως επιτυχία την εξαγγελία του, ότι αύριο,  εντός της εβδομάδας υπογράφεται με τον μελετητή Γιάννη Ρώτα, που κατεβαίνει με πάσα δύναμη για να προταχθεί και να ξεκινήσει το θέμα του Υποθαλάσσιου πάρκου.

Φανερά εκνευρισμένος από την εξέλιξη της συζήτησης ο Δ.Διακομχιάλης απευθυνόμενος στο Μάμα  Χαραμαντά και την Μπέττυ Μαίλλη,επίσης είπε:

Έχετε κάνει μία επιλογή ,εσείς και ο εκδότης να χτυπάτε το Διακομιχάλη, δεν με απασχολεί ,αλήθεια το λέω . Κύριε Χαραμαντά γνωριζόμσστε η κουβέντα μένει εδώ, από εκεί και πέρα αν θέλετε να εμφανίζεστε προστάτης του Υπουργού με γειά σας και χαρά σας. Εγώ δεν το κάνω ούτε με το αδελφό μου ,ούτε με τον ξάδελφο,  ούτε με τον συγκεκριμένο Υπουργό.

Σ.Σ : Για αυτές τις συμπεριφορές του Δημάρχου και τον εκνευρισμό του όταν αποκαλύπτονται αλήθειες για την απραξία του, δεν θα απαντήσουμε, αφήνοντάς τον, στην κρίση των αναγνωστών μας

Δείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

20-7-2021 Ερωτήσεις-Απαντήσεις για το Υποθαλάσσιο ΠάρκοΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός