Μ.Κόνσολας από Κάλυμνο: Αποκορώνας και Λουτράκι αδειοδότησαν τα καταδυτικά πάρκα και η Κάλυμνος ακόμη δεν ολοκλήρωσε! (video)

508

Την Κάλυμνο επισκέπτεται από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 το πρωί,  ο τέως Υφυπουργός Τουρισμός και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

 Πρώτος σταθμός του Μάνου Κόνσολα μετά την άφιξη του στο νησί, το Γραφείο του Επάρχου ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελή

Ο φακός του kalymnos-news.gr συνάντησε τον Μάνο Κόνσολα στο Γραφείο του Επάρχου.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Έπαρχο,  ο Μάνος Κόσολας αναφέρθηκε στη άψογη και ουσιαστική συνεργασία που έχει με τον Μανώλη Μουσελλή για την επίλυση προβλημάτων της Επαρχίας . Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν από την Μπέττυ Μάιλλη για τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ και το Καταδυτικό πάρκο στην Κάλυμνο, ο Μάνος Κόνσολας είπε:

Για ΦΠΑ.

Ήταν μία άδικη απόφαση, που λήφθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Τα στοιχεία που μου έδωσε ο Μανώλης Μουσελλής τα προσκόμισα στην ΑΑΔΕ και ζήτησα επισήμως από τον κ. Πιτσιλή να μου καταθέσει στοιχεία για τα οφέλη που αποκόμισε η πολιτεία και ποιο  κόστος θα επιβαρυνθεί αν επαναφέρει  τους μειωμένους συντελεστές. Ο κ.Πιτσιλής επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Επίσης ο Μάνος Κόνσολας ανακοίνωσε ότι ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ.Πιτσιλής θα επισκεφτεί την Κάλυμνο

Για το καταδυτικό πάρκο

Πήραμε μία πρωτοβουλία κα έγινε νόμος του κράτους και δεν μπορώ να διανοηθώ ο Αποκόρωνας Χανίων έχει δρομολογήσει και έχει αδειοδοτήσει το Καταδυτικό του πάρκο, το Λουτράκι έχει προχωρήσει και  αδειοδοτήσει το καταδυτικό πάρκο και η Κάλυμνος της ναυτοσύνης της θάλασσας και της ελπίδας δεν έχει ολοκληρώσει το έργο! Θα πρέπει να συνεργαστούμε και θα μιλήσω με τον κ. Μουσελλή και τον κ. Διακομιχάλη και όπου χρειαστεί θα είμαι αρωγός .Η Κάλυμνος μπορεί να αποτελέσει  βασικό πυλώνα ανάπτυξης μέσα από τον καταδυτικό τουρισμό.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

19-7-2021 Ο Μάνος Κόνσολας στην Κάλυμνο