Μ.Κόνσολας: Η Κάλυμνος μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τη ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο

106

Με διαρκείς και συνεχείς επαφές, αλλά και με την ανάληψη νέων
πρωτοβουλιών, ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνου Κόνσολα, στην Κάλυμνο.
Ο Μάνος Κόνσολας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, τον Δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, καθώς και με παραγωγικούς φορείς.

Στη συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Καλύμνου, συζητήθηκε το θέμα του καταδυτικού πάρκου, που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημέρωσε τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο για την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για την αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο που σε συνδυασμό με τη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και της Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, θα καταστήσουν το νησί, σημείο αναφοράς για τη Ναυτική Εκπαίδευση.

Στις συναντήσεις, τέθηκε και το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για το οποίο υπήρξε ταύτιση απόψεων, με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου να ενημερώνει για την πρωτοβουλία που ανέλαβε για το άνοιγμα αυτής της συζήτησης με τεκμηριωμένα στοιχεία.

Ο Μάνος Κόνσολας, έχει αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, στην οποία είναι Πρόεδρος, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, από τον οποίο ζήτησε επίσημα στοιχεία για την πορεία των δημοσίων εσόδων μετά την αύξηση του ΦΠΑ αλλά και για τις επιπτώσεις που είχε αυτή η αύξηση στη τοπική οικονομία.

Ο Μάνος Κόνσολας συναντήθηκε με τον Σύλλογο Λογιστών της Επαρχίας Καλύμνου, με τους οποίους αναλύθηκαν τα προβλήματα εξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν λογιστές, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αλλά και πολίτες στην Κάλυμνο.


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέγραψε όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες στο σύστημα και στις υποδομές εξυπηρέτησης και δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Ξεχωριστή διάσταση είχαν οι επαφές και οι συναντήσεις με τους πολίτες του νησιού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μάνου Κόνσολα στην Κάλυμνο. Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συνομιλήσει με πολίτες, να ακούσει τις απόψεις, τις ανησυχίες τους, αλλά και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.




Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός