Οι απαντήσεις του Ι.Γαλουζή για πιέσεις Διακομιχάλη σε δυο δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης του και για τις προσλήψεις ημετέρων (video)

715

Συνέντευξη παραχώρησε τη  Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 5.00 το απόγευμα , τέως Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής ,παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και κάποιων μελών της Παράταξης του «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» στον εξωτερικό χώρο του ΚΑΦΕ VIEW (ΚΑΦΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ).

Μία συνέντευξη  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ό Γιάννης Γαλουζής έδωσε απαντήσεις στα όσα είπε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, όταν ανακοίνωσε την διακοπή συνεργασίας των δύο Παρατάξεων.

Όλη την τοποθέτηση του Γιάννη Γαλουζή μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ.

Βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι σύντομες δηλώσεις όλων των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του επικεφαλής τους, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ

Ακολούθησαν ερωτήσεις από του δημοσιογράφους και απαντήσεις από το Γιάννη Γαλουζή.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΑΛΟΥΖΗ

Η Μπέττυ Μαίλλη έθεσε το ερώτημα για  το παρασκήνιο που προηγήθηκε της αντικατάστασης του Μικέ Ρήγα στη ΔΕΥΑΚ και στις κινήσεις που έγιναν, από πλευράς Δημάρχου  Διακομιχάλη που είχαν στόχευση τη διάλυση της Παράταξης.

Απαντώντας ο Γιάννης Γαλουζής  είπε:

Υπήρξε ένα σχέδιο που ήταν σε εξέλιξη ,από την  πρώτη στιγμή διαφαινόταν ότι σκοπός της Παράταξης του Δημάρχου και των συνεργατών του  ήταν πώς να διαλύσει την Παράταξης μας.

Κυκλοφορούσε έξω αλλά ακούστηκαν και από μεγαλοστελέχη της  Παράταξης Διακομιχάλη που μιλούσαν για δύο στελέχη της δική μας Παράταξης που θα ανεξαρτητοποιηθούν προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να προσχωρήσουν στην παράταξη Διακομιχάλη. Ο στόχος ήταν αυτός, πως θα κερδίσει, πως θα αποσπάσει δημοτικούς συμβούλους από τη δική μας παράταξη

Σίγουρα τις μεγάλες πιέσεις τις δέχθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μικές Ρήγας ,ο οποίος με την ιδιότητα του Προέδρου αλλά και με την ευαίσθητη σχέση του υπαλλήλου, ο  Διακομιχάλης πήγε να εκμεταλλευτεί την όλη ιστορία  δημιουργώντας θέματα.

Δεν μπόρεσε να το καταφέρει αυτό και μπράβο στο συνεργάτη  μου και φίλο τον Μικέ Ρήγα που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κατάφερε να ξεπεράσει όλα αυτά και να κάνει μία όμορφη, αντρίκια  και σταράτη συνέντευξη ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.

Για το δεύτερο μέλος της  Παράταξης ο κ. Γαλουζής απέφυγε να το κατονομάσει αρχικά, αλλά μετά την παρέμβαση του ίδιου του Γιώργου Μελά ξεκαθαρίστηκε ότι πρόκειται  για αυτόν ,ο οποίος δέχθηκε πιέσεις .

 Κλείνοντας είπε, ότι στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η παράταξη μας  θα είναι παρούσα και αυτό που μας έκανε καλό ο Διακομιχάλης, είναι  ότι μέσα από την τακτική του να διαιρεί και να βασιλεύει κατάφερε να συσπειρώσει εμάς. Είμαστε μία Παράταξη που ιδρύθηκε το 2009 έχουμε παρελθόν ,έχουμε παρόν έχουμε και μέλλον.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ «ΜΟΙΡΑΙΟΣ» ΠΟΥ ΑΠΈΔΩΣΕ Ο Ι.ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΣΤΟ Δ.ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Σε ερώτηση του Μάμα Χαραμαντά για τον χαρακτηρισμό που έδωσε στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη, “μοιραίο πρόσωπο”  και το πώς συνεργάστηκε μαζί του, ο Γιάννης Γαλουζή είπε:

 Ο κ. Διακομιχάλης είχε επανεκλεγεί και ήμασταν υποχρεωμένοι και δεσμευμένοι  απέναντι στον Καλυμνιακό λαό αλλά και σε ένα εκλογικό νόμο να στηρίξουμε τα έργα τα δικό μας που εμείς γνωρίζαμε και να το στηρίξουμε και να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ

 Σε άλλο σημείο και σε αναφορά για προσλήψεις ημετέρων, από τη Δημοτική αρχή απαντώντας ο Γιάννης Γαλουζής είπε:

Την ανάπτυξη δεν την βλέπουμε, όπως την βλέπει ο Διακομιχάλης με προσλήψεις ημετέρων.

Ο κ. Διακομχιάλης  απέφυγε εντέχνως παρά τις υποσχέσεις αλλά και την πίεση που δέχθηκε από άλλες  παρατάξεις για να δώσει απαντήσεις  για προσλήψεις ημετέρων. Μέχρι στιγμής δεν έδωσε.

 Δεν θα πω ονόματα θα του  αφήσω εκείνου την δυνατότητα  να πει ονόματα. Όταν  λέμε ημέτερους εννοούμε ανθρώπους που έχει δίπλα του ,που ήταν υποψήφιοι μαζί του και σαν δέσμευση δική του προεκλογική τους αποκατάστησε επαγγελματικά. Δεν είναι ότι τους προσέλαβε, αλλά όταν τους απασχολώ και σε άλλα καθήκοντα από αυτά που σε έχω προσλάβει είναι πολύ σημαντικό.

 Στη συνέχεια ανέφερε ότι σίγουρα έχει  χρησιμοποιήσει το εργαλείο των Ανωνύμων Ετιαρειών του Δήμου στη φάση αυτή για να προχωρήσει σε προσλήψεις.

Οφείλει ο κ. Διακομιχάλης να απαντήσει, γιατί ακούγεται ότι υπάρχει και συγγενικό του πρόσωπο στην ΑΝΕΚ .

Βέβαια έχουμε τη Γενική συνέλευση στις 17 Ιουλίου και θα μας δοθεί η δυνατότητα να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο να μας δώσει απάντηση ,αν αυτό που ακούμε είναι αληθές ή όχι. Είπα για δύο άτομα, του δίνω τη δυνατότητα τα υπόλοιπα να τα πει και ο ίδιος.

Δείτε αναλυτικά όλο τον κύκλο των ερωτοαπαντήσεων στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

12-7-2021 Απαντήσεις του Ι.Γαλουζή για παρασκήνιο από πλευράς Διακομιχάλη