Ο Ύπαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ και ο κεντρικός πράκτορας Γ.Μαρτίνος για την επέκταση των δρομολογίων του και στην Κάλυμνο.(video)

1322

Σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 πρωί, λίγο πριν την αναχώρηση του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ της Ναυτιλιακής Εταιρείας SAOS FERRIES συμφερόντων της οικογένειας Φώτη Μανούση για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, μίλησαν στο φακό του kalymnos-news.gr  o Ύπαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ Γιώργος Πάτας από τη Ρόδο και ο κεντρικός πράκτορας στην Κάλυμνο Γιώργος Μαρτίνος.

Αναφέρθηκαν  στην επέκταση του μέχρι τώρα δρομολογίου του πλοίου και στην Κάλυμνο, ώστε να συνδέει το νησί με τα νησιά της Νότίας Δωδεκανήσου.

Ο πλοίαρχος του πλοίου Γώργος Αντώνογλου από την Χάλκη  δεν μπόρεσε να μας μιλήσει, γιατί εκείνη τη χρονική στιγμή ετοιμαζόταν για την αναχώρηση του πλοίου

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ κατέπλευσε χθες βράδυ Πέμπτη στο λιμάνι Καλύμνου στην παρθενική του προσέγγιση στο νησί ,διανυκτέρευσε και αναχώρησε σήμερα Παρασκευή

Το πλοίο  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη βράδυ θα καταπλέει στην Κάλυμνο και θα αναχωρεί την επόμενη το πρωί για Κω, Νισύρο, Τήλο, Χάλκης, Σύμης , Ρόδο. Κάθε Τρίτη θα συνεχίζει για Καστελόριζο όπου θα διανυκτερεύει.

Τα δρομολόγια αυτά θα εξυπηρετούν κυρίως τους επαγγελματίες και αλιείς της Καλύμνου, για την αποστολή εμπορευμάτων και αλιευμάτων στα υπόλοιπα νησιά της Νοτίου Δωδεκανήσου

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Ο Ύπαρχος και κεντρικός πράκτορας του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ για επέκταση δρομολογίου του στην Κάλυμνο.

Από το βουλευτή Δωδεκανήσου Γιάννη Παππά εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Έπειτα από αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Καλύμνου, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς κίνησε τις αντίστοιχες διαδικασίες έτσι ώστε να ξεκινήσει δρομολόγιο της εταιρείας SAOS FERRIES, το οποίο θα συνδέει την Κάλυμνο με 5 άλλά νησιά́ και με το Καστελλόριζο.

Το πλοίο θα έχει αφετηρία την Κάλυμνο και θα εκτελεί το δρομολόγιο Κω, Νίσυρο, Τήλο, Χάλκη, Σύμη και Ρόδο ενώ 1 φορά την εβδομάδα θα εκτελεί το δρομολόγιο Κάλυμνο-Καστελλόριζο.

Άλλο ένα αίτημα των νησιωτών το οποίο γίνεται πραγματικότητα