Περιπέτεια δίχως τέλος για τον Καλύμνιο μηχανικό ΕΝ Κώστα Ζαγοριανό που δεν τον αφήνουν να δει το παιδί του!

1006

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια του μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού από την Κάλυμνο Κώστα Ζαγοριανού ο οποίος παρά την δικαστική απόφαση που του επιτρέπει να βλέπει το παιδί του και να το παίρνει στο νησί του κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και ενάμιση μήνα το καλοκαίρι, έρχεται και φεύγει από τον Πύργο χωρίς να μπορεί να αγκαλιάσει ουσιαστικά την κόρη του.

Την υπόθεση είχε αναδείξει τον περασμένο Μάιο η εφ. «Πατρίς»του Πύργου Ηλείας μέσω της οποίας ο Κώστας Ζαγοριανός κατήγγειλε πως η πρώην σύζυγος του και η οικογένεια της δεν του επιτρέπουν να βλέπει το παιδί όπως προβλέπει η δικαστική απόφαση και απεναντίας το έχουν στρέψει εναντίον του με αποτέλεσμα όταν τον βλέπει να είναι επιθετικό και απόμακρο.

Στις 14 Ιουλίου, ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού ήρθε στον Πύργο με τους γονείς του προκειμένου να πάρουν την μικρή. Παρά το γεγονός μάλιστα πως συμφώνησαν να περάσουν πρώτα 2 -3 μέρες προκειμένου η κόρη του να τον συνηθίσει, όταν ήρθε η ώρα να την πάρει και να φύγουν, τότε η μητέρα τους το αρνήθηκε.

Υπέβαλαν μήνυση, η πρώην σύζυγός του χθες δικάστηκε όμως το δικαστήριο την αθώωσε με το σκεπτικό ότι η ίδια έχει κάνει τα πάντα αλλά το παιδί επιμένει να μην θέλει να δει τον πατέρα του.

Κώστας Ζαγοριανός, πατέρας

«Η ελληνική δικαιοσύνη διέγραψε έναν πατέρα»

«Ήρθα στον Πύργο από τις 14 του μήνα για να παραλάβω την μικρή αλλά κατόπιν συμφωνίας αποφασίσαμε να κάτσω μερικές μέρες ώστε να με συνηθίσει το παιδί γιατί όπως ισχυρίζεται η μητέρα του, δεν με θέλει και έχει μια κακία την οποία του την έχουν δημιουργήσει η πρώην γυναίκα μου και οι γονείς της. Έβλεπα το παιδί για λίγες μέρες, το οποίο ερχόταν λίγο αγριεμένο και μέχρι να με συνηθίσει πηγαίναμε στο λούνα παρκ για να αρχίσει να απελευθερώνεται. Την περασμένη Κυριακή ζήτησα από τη μητέρα να ετοιμάσει το παιδί για να το πάρω στην Κάλυμνο μαζί με τους παππούδες. Έφερε το παιδί με μια ψευτοβαλίτσα χωρίς να έχει καν το κλειδί της καγκελόπορτας από όπου βλέπαμε το παιδί σαν φυλακόβιοι και μόλις την ρώταγε αν θα ανοίξει την πόρτα, το παιδί  έκλαιγε. Ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι έκανε προσπάθειες, δεν έκανε τίποτα. Όλα είναι ψέμματα. Μετά την δεύτερη προσπάθεια κάλεσα την αστυνομία. Όταν ήρθε το όργανο της είπε να ανοίξει την πόρτα να δούμε το παιδί και απάντησε ότι δεν είχε πάνω της το κλειδί. Όλα ήταν μια μπλόφα κατόπιν βοήθειας του δικηγόρου της και τελικά δεν υπάρχει ελληνική δικαιοσύνη. Έχω μια απόφαση, είμαι πατέρας και έχω να δω το παιδί μου τρία χρόνια. Το παίρνω αγκαλιά πίσω από κάγκελα. Η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση αυτή διέγραψε έναν πατέρα

Κυράννα Ζαγοριανού, γιαγιά

«Δεν μπορούμε ούτε να φιλήσουμε το εγγόνι μας»

«Ήρθαμε από την Κάλυμνο να δούμε το εγγόνι μας και δυστυχώς δεν μπορούσαμε να το δούμε παρά μόνο μέσα από τα κάγκελα. Ούτε να σκύψει το παιδί να το φιλήσουμε και ύστερα ήρθαμε στο δικαστήριο και μας ακύρωσαν την δικαστική απόφαση. Δεν ξέρω τι νόμους παίρνει η Ελλάδα. Η μητέρα έχει παραβιάσει όλους τους νόμους, δεν μας φέρνει το παιδί».

Πέτρος Ζαγοριανός, παππούς

«Δεν μας δίνει το παιδί παρά την δικαστική απόφαση»

«Ήρθαμε στον Πύργο για να δούμε το παιδί και το αποτέλεσμα ήταν να μην μας το δώσει παρά την δικαστική απόφαση και καθόμασταν από τις 11.30 π.μ. έξω από τα κάγκελα μέχρι τις 7.30 μ.μ. και ήρθε η αστυνομία και την πήρε αυτόφωρο. Δικάστηκε και το δικαστήριο την έβγαλε αθώα. Δεν μας δίνει να πάρουμε το παιδί στην Κάλυμνο παρά την δικαστική απόφαση. Γιατί γίνεται αυτή η εναλλαγή από το ένα δικαστήριο στο άλλο;»

Μαζί με τον μηχανικό του Εμπορικού Ναυτικού ήρθαν στον Πύργο και οι γονείς του παππούδες του παιδιού, Κυράννα και Πέτρος Ζαγοριανός ζητώντας να αγκαλιάσουν το εγγονάκι τους

Αναδημοσίευση από patrisnews

To kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Ζαγοριανό που βρίσκεται εκτός Καλύμνου και μας επιβεβαίωσε την περιπέτεια κια την ταλαιπωρία χωρίς τέλος, για να δει το παδί του ,την μικρή κόρη του.