Σάκης Χούλης: Το ρεπορτάζ για την αποκομιδή των απορριμμάτων ήταν «γροθιά στο στομάχι»-Για πρόσληψη στην ΑΝΕΚ, με ποιες προϋποθέσεις, με τι μισθό; (video)

456

Στο φακό του kalymnos-news.gr μίλησε σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 ,ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάκης Χούλης

Ο Σάκης Χούλης εστίασε στον απαράδεκτο τρόπο αποκομιδής απορριμμάτων που ανέδειξε με ρεπορτάζ του, το kalymnos-news.gr και για την πρόσληψη στην ΑΝΕΚ

Ξεκινώντας για την αποκομιδή των απορριμμάτων είπε: Ειλικρινά το ρεπορτάζ και συγχαρητήρια, με την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους εργαζόμενους της  κοινωφελούς εργασίας των 540 ευρώ, να γίνεται κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι όχι απαράδεκτες και τριτοκοσμικές , δεν υπάρχουν λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτή την κατάσταση. Ευθύνη αποκλειστική έχει η  Δημοτική Αρχή.

Δεν λειτουργούν τα απορριμματοφόρα. Αυτά που λειτουργούν είναι ακατάλληλα ,όχι μόνο για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και για τον κόσμο. Υπάρχουν καταγγελίες ότι μέχρι και τα φρένα δεν λειτουργούν .

Αυτό είναι  μία μεθόδευση κατά τη γνώμη μας, που έχει πολύ συγκεκριμένη στόχευση και σκοπιμότητα. Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας αυτό που έτσι και αλλιώς χρυσοπληρώνει από την τσέπη του ο Καλυμνιακός λαός και αυτό θα έλθει να το επιβαρυνθεί πρόσθετα.

Ποια είναι λοιπόν η κατάσταση; Ξετυλίγοντας το κουβάρι, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο δημοτικό συνεργείο με εργαζόμενους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε στοιχειώδη πράγματα, την αλλαγή ενός λάστιχου. Και μία κατάσταση με ένα ΧΑΔΑ. Αυτό το πράγμα που ζούμε στο νησί, μας  ξεπερνάει. Η λέξη αθλιότητα ,δεν μπορεί να προσδιορίσει το γεγονός, από την καύση των σκουπιδιών ,από τη βρωμιά που υπάρχει σε όλο το νησί.

 Δεν θα πούμε ότι δεν γίνονται ορισμένα πράγματα, βλέπουμε ότι  υπάρχει και κάποιο φιλότιμο ,αλλά δεν μπορεί να επαφίεται στο φιλότιμο και βέβαια δεν μπορεί να μεταφέρεται η ευθύνη στον κόσμο. Γιατί δυστυχώς ο κόσμος είναι η εικόνα της πολιτικής κατάστασης του νησιού. Είναι ο καθρέπτης της πολιτικής κατάστασης του νησιού. 

Συνεχίζοντας για την πρόσληψη στην ΑΝΕΚ είπε: Η καταγγελία που προκύπτει από την Παράταξη του κ. Μαστροκούκου σε σχέση με την ΑΝΕΚ, προφανώς το δικαίωμα εργασίας το έχει ο καθένας. Όμως το ότι γίνεται κατ’ επιλογή του Δημάρχου η πρόσληψη ενός ατόμου που είχε να κάνει πόσω μάλλον με το συγγενικό του περιβάλλον, πραγματικά διαχωρίζει τους νέους του νησιού σε Πληβείους και σε ανθρώπους που έχουν καλύτερη τύχη.

 Αυτά είναι τα  πράγματα, ξέρουμε ότι γίνονται ,ότι γινόντουσαν, ίσως και στο μέλλον συνεχίζουν να γίνονται.

Κάποια στιγμή όμως ο κόσμος πρέπει να πάρει μία πρωτοβουλία. Να πάρει μία ανάσα να ανασκουμπωθεί και να βρεί που είναι η δική του διέξοδος,

Επανερχόμενος στο θέμα καθαριότητας είπε: Εμείς με το θέμα της καθαριότητας  κατ’ επανάληψη το έχουμε βάλει, έχουμε ζητήσει από το Δήμαρχο  να συζητηθεί ολοκληρωμένα,για τη διαχείριση των σκουπιδιών και βέβαια αυτό παραμένει στα συρτάρια παρά τις όποιες εξαγγελίες.

Είναι μία κατάσταση απελπιστική, ο κόσμος του νησιού βρίσκεται σε ένα τραγικό αδιέξοδο και αντί να λύνονται τα προβλήματα δυστυχώς διογκώνονται

Κλείνοντας για την πρόσληψη στην ΑΝΕΚ είπε: Η καταγγελία που δεν έχουμε κανένα λόγο να πούμε ότι δεν ισχύει, είναι μία συγκεκριμένη καταγγελία που μπορεί να μην ονοματίζει ,αλλά δείχνει εικόνα, δείχνει ποιός είναι αυτός ο άνθρωπος. Ξαναλέω, δεν μπορεί να χωρίζονται οι άνθρωποι του νησιού σε Πληβείους και σε ανθρώπους που έχουν καλύτερο δικαίωμα. Με ποια κριτήρια ,κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις, με τι μισθό τέλος πάντων;

 Και αυτό είναι αποτέλεσμα το πώς λειτουργούν οι Δήμοι που έχουν και ανώνυμες Εταιρείες . Αυτές οι ανώνυμε εταιρείες ,επιτρέψατε μου τον όρο ,είναι εταιρείες, ξέπλυμα  συμφερόντων ,είτε αυτά είναι ατομικά είτε είναι συλλογικά .

Συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ σας με την αποκομιδή ήταν πραγματικά «γροθιά στο στομάχι»

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Σάκης Χούλης στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς. 

22-7-2021 Συνέντευξη με τον Σάκη ΧούληΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός