Σεμινάριο από καρδιολόγους Νοσοκομείου Καλύμνου για χρήση απινιδωτή, στο κλειστό γήπεδο Καλύμνου.(video)

609

Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου ‘Σκεύος Ζερβός’, παρέδωσε την  Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 δια του Προέδρου του Γεράσιμου Αποστολάτου στο Δήμο Καλυμνίων, έναν καινούριο αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για να εγκατασταθεί στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καλύμνου, με απώτερο σκοπό την προστασία της ζωής της αθλητικής νεολαίας της Καλύμνου. Ήταν ένα δώρο που χορήγησε μετά από αίτημα στον ΙΣΕΚ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα στα ακριτικά νησιά. 

Βέβαια όπως τονίστηκε κατά την παράδοση του, ήταν αναγκαίο να εκπαιδευθεί προσωπικό, για την χρήση του απινιδωτή.

Χθες Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 απόγευμα, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου Ιατρός Καρδιολόγος Μανώλης Τσικούρης, ο ιατρός Καρδιολόγος Λευτέρης Κουρούνης και ο Νοσηλευτής Κωνσταντίνος Ζαγοριανός ,πραγματοποίησαν σεμινάριο και επίδειξη χρήσης του απινιδωτή στο Δημοτικό  Κλειστό Γυμναστήριο παρουσία αρκετών παραγόντων, προπονητών και αθλητών.

Όπως είπε ο Μανώλης Τσικούρης αποτελεί αναγκαιότητα η ύπαρξη και η γνώση χρήσης απινιδωτή στους αθλητικούς χώρους διότι χάνονται ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Επίσης τόνισε ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν εξωτερικοί απινιδωτές και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία.

Όπως ανέφερε ο Λευτέρης Κουρούνης πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας σεμινάριο το οποίο θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά

 Δείτε δηλώσεις αλλά και στιγμιότυπα από την επίδειξη που έγινε στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

30-6-2021 Μαθήματα χρήσης απινιδωτή από ομάδα Ιατρών, στο Κλειστό γήπεδο ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός