Συνέντευξη Δημάρχου Δ.Διακομιχάλη για το «διαζύγιο» στη συνεργασία με την Παράταξη του Ι.Γαλουζή (video)

579

 Συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 11.00 το πρωί με μοναδικό θέμα τη διακοπή συνεργασίας με  την Παράταξη του  τέως Δημάρχου Ι.Γαλουζή.

 To Δήμαρχο πλαισίωναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της  Παράταξης του

Στην τοποθέτηση έκανε μία εκτενή αναφορά στο ιστορικό της δήθεν συνεργασίας όπως την χαρακτήρισε και κατέληξε με την ανακοίνωση της διακοπής της συνεργασίας

Ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στα δύο δελτία τύπου που αντάλλαξαν η Δημοτική Αρχή και η Παράταξη του Ι.Γαλουζή.

 Όπως χαρακτηριστικά είπε το δτ της Δημοτικής Αρχής στις 25 Ιουνίου 2021 κατέληγε: «Τελικά όπως έχει γίνει κατανοητό και από τον τελευταίο πολίτη αυτού του νησιού δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η υποτιθέμενη συνεργασία. Τον προτρέπουμε τον κ. Γαλουζή να είναι πιο προσεκτικός πλέον στον μοναχικό αυτό το δρόμο»

Αυτό ίσως να μην έγινε κατανοητό ή να μην δόθηκε έμφαση όσο έπρεπε από τα Μέσα ενημέρωσης αυτή η τελευταία παράγραφος. Γι’ αυτό γίνεται αυτή συνέντευξη γιατί το νησί βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή.

Συνεχίζοντας ο Δ.Διακομιχάλης μίλησε για τις εκλογές του Μαΐου 2019 που έγιναν  με απλή αναλογική και ο συνδυασμός του ήλθε πρώτος και ότι μήνυμα του καλυμνιακού λαού ήταν να υπάρξουν συνεργασίες.

Υπήρξε όπως είπε μία άτυπη συνεργασία με το συνδυασμό του Ι.Γαλουζή και την Παράταξη του Μιχάλη Μπούκη, Στα πλαίσια της άτυπης συνεργασίας με απόφαση Δημάρχου ανατέθηκαν καθήκοντα Προέδρου της ΔΕΥΑΚ στο Μικέ Ρήγα. Επίσης με απόφαση του ΔΣ εξελέγη Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου ο Μ.Μπούκης.

Αναφερόμενος στη συνεργασία και το πώς λειτούργησε έμπλεξε το εγκώμιο του Μ.Μπούκη, ενώ κατηγόρησε τον Ι.Γαλουζή.

 Χαρακτηριστικά είπε:

Ο Μ.Μπούκης  λειτούργησε με σοβαρότητα, με επιχειρήματα ,με πολύ προσωπική δουλειά. τηρεί τα συμφωνηθέντα και συνεργάζεται αρμονικά και δημιουργικά .

Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κ.Γαλουζή ο οποίος δεν θέλησε να χωνέψει ότι έχασε τις εκλογές ,δεν είναι πλέον Δήμαρχος και είναι τρίτος.

Στους 22 μήνες που πέρασαν ο κ. Γαλουζής έχει κάνει την πιο σκληρή αντιπολίτευση. Η συμπεριφορά του κ. Γαλουζή και της Παράταξης του  απέναντι σε αυτή τη δήθεν συνεργασία  είναι γνωστή. Μέσα από τη υποτιθέμενη συνεργασία ο Ι.Γαλουζής  προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο.

Επίσης κατήγγειλε συγκεκριμένες ενέργειες που έγιναν από πλευράς Ι.Γαλουζή και της Παράταξης του όπως:

1.Ποτέ δεν συσπείρωσε την δημοτική του ομάδα στις ψηφοφορίες

2.Ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης της Παράταξης του δήλωσε παρουσία του κ. Γαλουζή στο Δημοτικό Συμβούλιο  ότι διαφωνεί με αυτή τη συνεργασία

3. Σε όλα τα σοβαρά θέματα με ένα  τρόπο παρελκυστικό προσπαθούσε να μην ψηφίσουμε τα θέματα.

4. Όταν γινόταν η συζήτηση της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης αποβλήτων, αποχώρησε από το ΔΣ προφασιζόμενος ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ υπερέβη τα επιτρεπτά όρια

5. Έγινε πρόταση μομφής κατά του Προέδρου του ΔΣ από τον πρώην Πρόεδρο και τον κ. Γαλουζή σε συνέντευξη

6. Ο κ. Γαλουζής έκανε  δηλώσεις στον χώρο του ΧΥΤΑ επειδή κάπνιζε.

7. Στο θέμα της πανδημίας δώσαμε το καλύτερο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Πως όμως μπορεί να προσπεραστεί  ότι την ημέρα που στην Κάλυμνο ήταν ο Χαρδαλιάς ο Ι.Γαλουζής βγήκε να μας κάνει κριτική για κακούς χειρισμούς.

8. Εκ συστήματος ο Ι.Γαλουζής  δεν συμμετείχε στην Οικονομική Επιτροπή

9. Έδινε απανωτές συνεντεύξεις ενώ έφτασε στο σημείο να με χαρακτηρίσει ως το μοιραίο άνθρωπο για την Κάλυμνο.

Κάνοντας μία παρένθεση και πριν ολοκληρώσει  τη συνέντευξη του ο Δ.Διακομιχάλης είπε:

 Επειδή τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες λέγονται  διάφορα πράγματα για διορισμούς ημετέρων και από την αντιπολίτευση του κ. Μαστροκούκου και από τον κ. Γαλουζή, επειδή  λέγονται διάφορα πράγματα για διάφορα έργα , γι αυτά τα θέματα επειδή πρέπει να απαντηθούν σε βάθος θα επανέλθω την προσεχή εβδομάδα με ξεχωριστό θέμα αυτό. Γιατί δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο. Να δούμε ποιους ημέτερους έχω διορίσει και θα το κάνω με ονοματεπώνυμα ,να δούμε ποιούς υμέτερους βρήκαμε τους οποίους κράτησα, να δούμε έργο -έργο πως το παρέλαβα  και με χαρτιά και όχι με λόγια για να τελειώνει αυτό το καλαμπούρι. Οι Δημοτικές Αρχές έχουν συνέχεια και είναι αναξιοπρεπές να κινείται κάποιος στη λογική δικό μου ,δικό σου κλπ

 Κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε:

Σήμερα κι επίσημα ανακοινώνω ότι με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η δήθεν συνεργασία .Τα προβλήματα απαιτούν καθαρές θέσεις.

Και θα επαναλάβω ,σήμερα θα δεχθώ ερωτήσεις στο συγκεκριμένο θέμα και την επόμενη εβδομάδα για προσλήψεις και έργα. Μετά την τωρινή συνέντευξη που θα πρέπει κανείς να κρατήσει τις ημερομηνίες και τη διαδοχή των εγγράφων.

 Εάν υπήρχε διάθεση να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα υπήρχε δυνατότητα. Φαίνεται ότι για την παράταξη Γαλουζή ήταν ειλημμένη η απόφαση να κινείται σε αυτή τη λογική, αλλά η ελάχιστη αξιοπρέπεια η δική μου και των συνεργατών μου της κ. Μαγκάκη, του κ. Γαβαλά ,του κ. Γιαννικουρή, του κ. Τσέρου, του κ. Ζωίδη δεν επιτρέπει να δεχόμαστε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Από την ώρα που ανακοινώνω τη μη συνέχιση αυτής της  συνεργασίας μπαίνουν και ζητήματα αναφορικά με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

 Τελειώνω την κουβέντα που έπρεπε να κάνω και είμαι στη διάθεση σας για ερωτήσεις.

Δείτε αναλυτικά όλη την τοποθέτηση του Δ.Διακομιχάλη στο video που ετοίμασαν  η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις σε επόμενη ανάρτηση μας .

2-7-2021 Συνέντευξη του Δ.Διακομιχάλη για την συνεργασία της παράταξης του με τον Γ.ΓαλουζήΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός