Σύγκρουση σκαφών στη Λέρο.

1114

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, η Λιμενική Αρχή Λέρου για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ”ΜΙΧΑΗΛ” Ν.Π. 12474, με τον ημεδαπό κυβερνήτη και πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και του Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ” Λ. Λέρου 1028 στο οποίο επέβαινε ένα (01) άτομο, στη θαλάσσια περιοχή στενού μεταξύ ν. Λέρου και ν. Αρχάγγελου.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στον όρμο ”ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ”, όπου τα ανωτέρω σκάφη κατέπλευσαν με ασφάλεια, ενώ το Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος ανελκύθηκε σε ιδιωτική μαρίνα.

Έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ”ΜΙΧΑΗΛ” έφερε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του και στο ύψος του καταστρώματος οπή διαμέτρου περίπου είκοσι εκατοστών (20εκ.), καθώς και στρέβλωση ρελιών, ενώ το ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ” έφερε θραύση της στείρας και των πλευρικών της τμημάτων στο ύψος του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των σκαφών μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από τη σύγκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.