Σύσσωμη η δημοτική ομάδα Γαλουζή επιβεβαιώνει την ενότητα της με μηνύματα προς Διακομιχάλη για το αποτυχημένο εγχείρημα του να διαλύσει την Παράταξη τους.(video)

618

Συνέντευξη παραχώρησε τη  Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 5.00 το απόγευμα , τέως Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής ,παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και κάποιων μελών της Πσράταξης του «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» στον εξωτερικό χώρο του ΚΑΦΕ VIEW (ΚΑΦΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ).

Μία συνέντευξη  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ό Γιάννης Γαλουζής έδωσε απαντήσεις στα όσα είπε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, όταν ανακοίνωσε την διακοπή συνεργασίας των δύο Παρατάξεων. Επίσης μίλησε για την αντικατάσταση του Μικέ Ρήγα στην ΔΕΥΑΚ, στο παρασκήνιο που προηγήθηκε και στις κινήσεις που έγιναν, από πλευράς Δημάρχου  Διακομιχάλη που είχαν στόχευση τη διάλυση της Παράταξης. Έκανε αναφορά στην καθυστέρηση των έργων ενώ άσκησε δριμεία κριτική ,χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Δήμάρχου Δ.Διακομιχάλη, για την απεμπόληση της έδρας του υπό ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Όλη την τοποθέτηση του Γιάννη Γαλουζή μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ.

Βέβαια μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι σύντομες δηλώσεις όλων των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του επικεφαλής τους.

Με τις δηλώσεις του εξέφρασαν την ενότητα της δημοτικής Ομάδας τους, ενώ έστειλαν και τα δικά τους μηνύματα στο Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη για το  αποτυχημένο εγχείρημα του να διαλύσει την Παράταξη τους και να ασκήσει πιέσεις σε δύο δημοτικούς συμβούλους

Οι δηλώσεις των 5 δημοτικών συμβούλων με τη σειρά που έγιναν.

Γεώργιος Ψαράς: Ο Διακομιχάλης έκανε στο Μ.Ρήγα αυτό που έκανε και σε μένα με το κολυμβητήριο

Ξεκινώντας είπε:

Είχα την ατυχία να ξεκινήσω την πολιτική μαζί με το Διακομιχάλη και τον γνωρίζω πολύ καλά ,πολύ περισσότερο από εσας. Κάποια στιγμή με ηρεμία θα πω αυτά που θέλω και θα είναι πολύ περισσότερα και θα είναι υβριστικά κάτι που στη ζωή μου δεν έχω κάνει.

Αναφορικά για τον Μικέ Ρήγα ανέφερε, ότι το περίμενε και μάλιστα άργησε και συμπλήρωσε: Το ίδιο έκανε ο Διακομιχάλης με μένα  για το κολυμβητήριο, όταν χάθηκαν 400 εκατομμύρια δραχμές.

Δεν τον ενδιέφερε αν η Κάλυμνος έχανε ένα κολυμβητήριο. Αυτός είναι ο Διακομιχάλης. Δεν τον ενδιέφερε να πάει η ΔΕΥΑΚ καλά.

Γιώργος Μελάς: Λυπάμαι γι΄αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες

Ο Γιώργος Μέλας δήλωσε ότι λυπάται για αυτά  που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και με τον τρόπο που έγιναν και αυτό όπως τόνισε έχει σημασία.

Αναφορικά με τη συνεργασία με τη δημοτική αρχή είπε: Για τη συνεργασία  που  ο Δήμαρχος είπε  ότι ήταν υποτιθέμενη, δεν είναι  έτσι, γιατί έχουμε αποδείξεις ότι στηρίζαμε , ψηφίζαμε ,πηγαίναμε στα δημοτικά συμβούλια όλοι και αυτό που μας κατηγορεί είναι άδικο. Το κάναμε πολλές φορές παρά την προσωπική θέληση μας για το καλό της Καλύμνου το κάναμε και ήμασταν υποχρεωμένοι. Για τον Μικέ Ρήγα δεν θα πω πολλά, γιατί ξέρει ο κόσμος ποιός είναι

Μικές Ρήγας: Μία νέα αφετηρία συσπείρωσης και ομόνοιας.

Ο Μικές Ρήγας ξεκίνησε λέγοντας ότι, η παρουσία εδώ όλων μας υποδηλώνει μία νέα αφετηρία πηγαίνοντας προς  τις εκλογές, είναι μία νέα αφετηρία συσπείρωσης ,αφετηρία ομόνοιας που μοναδικό γνώμονα έχει να επιλύσουμε τα προβλήματα της  Καλύμνου για να παραδώσουμε ένα τόπο καλύτερο μέλλον, τόσο για μας όσο κυρίως  για τα παιδιά μας και τις γενιές που έρχονται. Ο τόπος χρειάζεται ανθρώπους που να διαθέτουν τον προσωπικό τους χρόνο για να βοηθήσει να γίνουν έργα που δώσουν προοπτική στον τόπο.

Στη συνέχεια ο Μικές Ρήγας ευχαρίστησε τον επικεφαλής  Γιάννη Γαλουζή και του άλλους δημοτικούς συμβούλους για τη στήριξη που είχε στη ΔΕΥΑΚ. Όπως τόνισε στους 22 μήνες ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ενήργησε χωρίς παραταξιακά  κριτήρια προς όφελος της κοινωνίας Επίσης ευχαρίστησε και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ.

Κλείνοντας ο Μικές Ρήγας έκανε αναφορά στον αναπτυξιακό Οργανισμό λέγοντας ότι επειδή αφορά όλους θα πρέπει να γίνει κάλεσμα προς τις άλλες αντιπολιτεύσεις αλλά και προς τη Δημοτική αρχή για να ξαναδούν το θέμα και να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ανατραπεί η απόφαση που έχει ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Ποθητός Μαγκούλιας:Υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής με στόχο να διεμβολίσει την Παράταξη Γαλουζή

 Ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ Ποθητός Μαγκούλιας ξεκίνησε λέγοντας : Αυτό που παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και τις Πρώτες του Ιουλίου ήταν το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου».

Υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής το  οποίο άρχισε να εξυφαίνεται  με στόχο να διεμβολίσει την Παράταξη Γαλουζή και να φτάσει λαβωμένη στις επόμενες εκλογές.

Αναφορικά με τη συνεργασία είπε ότι, συνεργασία  όταν δεν έχει επαφή με τους επικεφαλής ,να μην τους καλεί να   ανταλλάξουν απόψεις είναι ανούσια.

Στη συνέχεια απαντώντας σε  ισχυρισμούς και αιτιάσεις Διακομιχάλη είπε.

-Κατηγόρησε την Παράταξη Γαλουζή ότι ποτέ δεν συσπείρωσε τη δημοτική του ομάδα στις ψηφοφορίες, λές και οι δημοτικές ομάδες είναι κοπάδια και αγέλες. Είμαστε πολίτες ,νοήμονα όντα και βεβαίως  παράταξη και όταν υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις γινόντουσαν οι απαραίτητες ζυμώσεις προκειμένου να πάμε σκεπτόμενοι στις ψηφοφορίες και όχι ως πρόβατα,

-Στην αναφορά του ότι σε όλα τα σοβαρά θέματα η Παράταξη Γαλουζή προσπαθούσε με ένα τρόπο παρελκυστικό να πείσει τις άλλες Παρατάξεις να μην ψηφίσουν τα θέματα, η Παράταξη άσκησε αυστηρή αλλά εποικοδομητική κριτική. Έφερε ως παράδειγμα το προς αγορά κτίριο για τη σχολή μηχανικών τςη ΑΕΝ

Επίσης ο Ποθητός Μαγκούλιας αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις για τις απρεπείς  συμπεριφορές της Δημοτικής αρχής προς τη συνεργαζόμενη Παράταξη.

Κλείνοντας ο Ποθητός Μαγκούλιας είπε: θα θέσω ένα ερώτημα

Έχουν περάσει 22 μήνες, πότε κατάλαβε ο κ. Διακομιχάλης ότι είναι δήθεν συνεργασία; Του πήρε 22 μήνες προκειμένου να κατανοήσει ότι είναι μη λειτουργική η συνεργασία. Αν πέρασαν 22 μήνες δεν πάμε καλά. Αν το ανακάλυψε νωρίτερα να μας πεί ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έκανε προκειμένου να αποκαταστήσει το πρόβλημα συνεργασίας. Πόσες φορές κάλεσε το Γιάννη Γαλουζή προκειμένου να είναι η συνεργασία ως όφειλε να είναι;

Από τον κ Διακομιχάλη υπήρχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο η απάντηση είναι αυτή που βλέπετε, υπάρχει σύμπνοια, υπάρχει ομόνοια, είμαστε όλοι στρατευμένοι και οι αιρετοί και τα άλλα μέλη της παράταξης μαζί μετο Γιάννη Γαλουζή.

 Ο στόχος της παράταξης μας δεν είναι  η εξουσία. Δεν είναι σκοπός μας να πάρουμε την εξουσία. Για μας η εξουσία είναι το μέσο για να πετύχουμε για τον τόπο μας κάποια πράγματα. Αν ο κόσμος μας εκλέξει σε 2 χρόνια καλώς .Εμείς θεωρούμε  ότι πρέπει να μας δώσει  μία δεύτερη ευκαιρία.

Γιώργος Τρικοίλης:Αυτοί που το συμβουλεύουν λάθος τόσα χρόνια και χάνει τις εκλογές μετά, θα το συμβούλεψαν και τώρα λάθος και θα τις ξαναχάσει

Ο Γιώργος Τρικοίλης ξεκίνησε λέγοντας: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Διακομιχάλη που μέσα από το σχέδιο του που εξυφαίνει  εδώ και καιρό, μας έδωσε το πάτημα να ξαναμαζευτούμε όλοι μαζί για να παλέψουμε για το νησί μας. Σίγουρα μόνο για το καλό της ΔΕΥΑΚ δεν ενδιαφέρεται.

 Συνεχίζοντας τόνισε  ότι αυτοί που το συμβουλεύουν λάθος τόσα χρόνια και χάνει τις εκλογές μετά, θα το συμβούλεψαν και τώρα λάθος και θα τις ξαναχάσει και είναι δεδομένο. Γιατί με τέτοιες κινήσεις που δεν ενδιαφέρεσαι για το καλό του νησιού τότε δεν μπορείς να πας παρακάτω

Ακολούθως αναφέρθηκε στον υπό ίδρυση αναπτυξιακό οργανισμό λέγοντας  ότι είναι  μια απόφαση γελοία που θα πρέπει να ανατραπεί Η Κάλυμνος δεν μπορεί να γίνει κομπάρσος.

Επίσης έκανε αναφορά και στην ΑΝΕΚ λέγοντας χαρακτηριστικά το πλοίο να αγοραστεί για αυτό που κάηκε . Δεν θέλω να ρίξω σε κανένα ευθύνη αυτά θα τα κρίνουν άλλοι. Πρέπει όμως τα λεφτά να πάνε εκεί που πρέπει να πάνε .Να αγοραστεί πλοίο. Δεν μπορεί να παραδώσει λιγότερα από τα πλοία που παρέλαβε. Πήρε τρία πλοία  θα παραδώσει τρία πλοία και όχι δύο.

Κλείνοντας είπε: Ήμουν κατά αυτής της συνεργασίας ,πήγαινα όμως με τη Παράταξη μου και ψήφιζα αυτά που ήταν για το καλό της Καλύμνου. Δεν έχω τίποτα με το Διακομιχάλη ,με τις πολιτικές του  έχω. 40 χρόνια κάτι δεν έκανε καλά για να είναι  το  νησί σε μία  κατάσταση όχι καλή. Τα έργα που του αφήσαμε δεν μπορούσε να συνεχίσει και να τελειώσει . Εγκληματικά λάθη

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις των δημοτικών συμβούλων της Παράταξης Ι.Γαλουζή στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

12-7-2021 Μία γροθιά οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γιάννη Γαλουζή στέλνουν τα μηνύματα τους