Τελικά οι 5 πτήσεις τσάρτερ (τέλη Ιουλίου-Αύγουστος) για Κάλυμνο θα έχουν αναχώρηση από Αθήνα και όχι από Θεσσαλονίκη!

1498

Τελικά οι 5 πτήσεις τσάρτερ που έχουν προγραμματιστεί από Πέμπτη 29 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη , μέχρι 26 Αυγούστου 2021 για αεροδρόμιο  Καλύμνου θα έχουν αναχώρηση από Αθήνα(Ελευθέριος Βενιζέλος) και όχι από Θεσσαλονίκη, όπως άφησε να εννοηθεί δελτίο τύπου του Δήμου Καλυμνίων.

Επίσης καμία απευθείας σύνδεση με Θεσσαλονίκη ή άλλο αεροδρόμιο της βορείου Ελλάδας θα υπάρχει, όπως γράφτηκε σε κάποια ΜΜΕ. Απλά το εν λόγω τουριστικό πακέτο θα απευθύνεται κυρίως στην αγορά της Βορείου Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που είναι και αυτή που εμπνεύστηκε την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού από Βόρεια Ελλάδα προς νησιά της Δωδεκανήσου και Κυκλάδων αναφέρεται:

-Από Πέμπτη 29 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη , μέχρι 26 Αυγούστου) προς Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς – Πάτμο, με ναύλωση αεροσκάφους ATR 48 θέσεων, με πτήση Αθήνα – Κάλυμνο και στη συνέχεια μεταφορά στα υπόλοιπα νησιά με το πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ/SAOS.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, ότι από το συνολικό πακέτο των  240 ταξιδιωτών των 5 πτήσεων τσάρτερ(5Χ48) ένας αριθμός θα παραμείνει στην Κάλυμνο, ενώ οι υπόλοιποι θα προωθούνται με το σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ της SAOS  στα νησιά ΛΕΡΟΣ-ΛΕΙΨΟΥΣ –ΠΑΤΜΟ.

 Να σημειώσουμε ότι  στην Κάλυμνο το Τουριστικό Γραφείο CYANO TRAVEL AND SERVICES της Ειρήνης ΜυλωνάΕυδοκίας Παπανικόλα Ο.Ε, θα  εκπροσωπούν τη «Σύμπραξις»των Τουριστικών Γραφείων που συμμετέχουν.

Να θυμίσουμε ότι στις 22 Ιουνίου 2021 από την Σύμπραξη Τουριστικών Γραφείων Βορείου Ελλάδος τιμήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, για την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή του στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  (23 Ιουνίου 2021 ) αναφέρεται:

H «Σύμπραξις» αποτελεί πρωτοβουλία του τουριστικού πράκτορα Στέφανου Χατζημανώλη, ιδιοκτήτη του Silver Holidays, ο οποίος έκανε την αρχή με τρία ακόμη τουριστικά πρακτορεία της Θεσσαλονίκης, τα Voya Travel, Caravel Travel και Genius Travel και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 90 τουριστικά γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σκοπός της συνένωσης δυνάμεων  είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού,  η ανάπτυξη της επισκεψιμότητας σε ελληνικούς προορισμούς για τους οποίους μέχρι πρότινος η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη ήταν δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτη.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία ήδη συνδέει τη Θεσσαλονίκη  με νησιά του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα με Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Αστυπάλαια, Λέρο, Κάσο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο και Μήλο, η  «Σύμπραξις» ανέπτυξε ένα νέο δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο με δρομολόγια:

-Από 15 Ιουλίου 3 φορές την εβδομάδα, προς Αστυπάλαια (Τρίτη – Πέμπτη – Κυριακή) και Μήλο (Τετάρτη – Πέμπτη – Κυριακή) και

-Από Πέμπτη 29 Ιουλίου και κάθε Πέμπτη , μέχρι 26 Αυγούστου προς Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς – Πάτμο, με ναύλωση αεροσκάφους ATR 48 θέσεων, με πτήση Αθήνα – Κάλυμνο και στη συνέχεια μεταφορά στα υπόλοιπα νησιά με το πλοίο ΖΕΦΥΡΟΣ/SAOS.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει έμπρακτα την συνεργασία της «Σύμπραξις» με την Sky Express, με την προβολή των προορισμών του Νοτίου Αιγαίου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα δρομολογίων και ταξιδιωτικών πακέτων, είτε μέσω διαφήμισης στην ιστοσελίδα της Sky Express, είτε μέσω της εφαρμογής της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα. Η συνεργασία ενδέχεται να επεκταθεί και πέραν του Αυγούστου, αναλόγως της ζήτησης και της πορείας επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου