Το παρασκήνιο της συνέντευξης  Διακομιχάλη- Την καθυστέρησαν κατά μία ώρα αναμένοντας  «μεταγραφή»που ποτέ δεν έγινε!

1091

Μπορεί η συνέντευξη  που παραχώρησε ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 11.00 το πρωί με μοναδικό θέμα τη διακοπή συνεργασίας με  την Παράταξη του  τέως Δημάρχου Ι.Γαλουζή, να θεωρήθηκε ως μία αναμενόμενη πολιτική πράξη από πλευράς Δημοτικής  Αρχής μετά τα όσα είχαν προηγηθεί από πλευράς δηλώσεων και δελτίων τύπου ,όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρασκήνιο που προηγήθηκε που δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Δημοτική αρχή προσπάθησε με ανορθόδοξες ενέργειες, με παλαιοκομματικές, αντιδημοκρατικές και  καταδικασμένες μεθόδους, με αποστασίες, με ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής και μεταγραφές, αλλά ακόμη και με «εκβιασμούς» να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από το «διαζύγιο» της με την Παράταξη του τέως Δημάρχου Ιωάννη Γαλουζή , να βρεί “δεκανίκια” και να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι ο Διακομιχάλης «έχει το πάνω χέρι»

Να τα βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά:

Το δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής στις 25 Ιουνίου 2021 που κατέληγε: «Τελικά όπως έχει γίνει κατανοητό και από τον τελευταίο πολίτη αυτού του νησιού δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η υποτιθέμενη συνεργασία. Τον προτρέπουμε τον κ. Γαλουζή να είναι πιο προσεκτικός πλέον στον μοναχικό αυτό το δρόμο» σηματοδοτούσε το τέλος συνεργασίας.

Ακολούθησε το αιχμηρό δελτίο τύπου της Παράταξης Ι.Γαλουζή που χαρακτήριζε το Δ.Διακομιχάλη ως μοιραίο άνθρωπο για την Κάλυμνο.

Αντί απάντησης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη συνέντευξη που θα έδινε την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 10.00 το πρωί για το θέμα συνεργασίας προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την επίσημη διάλυσης της.

 Άμεσα τα «εξαπτέρυγα» της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησαν να διαδίδουν καφενειακά και δήθεν «εμπιστευτικά». ότι η Παράταξη Γαλουζή διαλύεται και 2 δημοτικοί σύμβουλοι του ανεξαρτητοποιούνται άμεσα

Την Παρασκευή λίγο πριν τις 10.00 το πρωί που ήταν η προγραμματισμένη ώρα συνέντευξης του Δημάρχου ,ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ ότι θα μετατεθεί κατά μία ώρα, λόγω προσωπικών λόγων του Δημάρχου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr οι προσωπικοί λόγοι που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος τελικά  ήταν ότι η δήθεν «μεταγραφή» καθυστερούσε να υποβάλλει τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Έτσι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τη συνέντευξη κατά μία ώρα, ενώ στάλθηκε «τελεσίγραφο», μέσα στον χρόνο να καταθέσει τη δήλωση.

Αυτό δεν έγινε και η «πολυδιαφημισμένη» δήθεν μεταγραφή αποδείχθηκε «μούφα» . Έτσι ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να προχωρήσει στη συνέντευξη χωρίς βέβαια να υπάρξει το «σόου» και ο «πανηγυρικός» χαρακτήρας που σχεδίαζαν και ήθελαν να προσδώσουν

Η αμηχανία τόσο του Δημάρχου, όσο και των συνεργατών του, ήταν φανερή και ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι από αυτά που συνέβησαν φάνηκε ότι η Δημοτική αρχή ήταν και αδιάβαστη και δεν γνώριζε τη ισχύουσα νομοθεσία και τη  σχετική εγκύκλιο περί «Λειτουργίας Δημοτικών Παρατάξεων» και έδινε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Τελικά το μόνο που κατάφερε με τις παραπάνω ενέργειες της η Δημοτική Αρχή ήταν να συσπειρώσει την Παράταξη του τέως Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή.