Το Hellenic Highspeed στο λιμάνι της Καλύμνου. Αισιοδοξία Δημάρχου ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη και το δρομολόγιο Πειραιάς-Λέρος θα επεκταθεί μέχρι Κάλυμνο (video)

1578

Το ταχύπλοο  πλοίο Hellenic Highspeed προσέγγισε σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 πρωί στις 10.45, το λιμάνι της Καλύμνου στο πλαίσιο του  ενδοδωδεκανησιακού δρομολογίου που  θα εκτελεί κάθε Σάββατο και για το χρονικό διάστημα 3 Ιουλίου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021, εκμεταλλευόμενο την παραμονή  του  στη Λέρο.

Συγκεκριμένα το εν λόγω δρομολόγιο θα έχει αναχώρηση από Λέρο στις 10.00 το πρωί Σαββάτου  για Κάλυμνο(10.45-10.55-) για Κω(11.30-11.40) Σύμη (13.25-13.35) Ρόδο (14.25-15.30) ,Σύμη (16.20 -16.30) Κω(18.15-18.25) Κάλυμνο(19.00- 19.10)  Λέρο 19.55

Να θυμίσουμε ότι το Hellenic Highspeed για το χρονικό διάστημα 2 Ιουλίου έως 3 Οκτωβρίου  2021 θα συνδέει τη Λέρο με τον Πειραιά με ενδιάμεσα λιμάνια τη Μύκονο, άγιο Κήρυκο, Φούρνους(2 φορές) και Πάτμο καθημερινά, ενώ κάθε Σάββατο θα διανυκτερεύει στη Λέρο.

Αναχωρήσεις από Πειραιά κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από Λέρο κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ

Προσπάθειες όπως στο δρομολόγιο από Πειραιά και αντίστροφα, συμπεριληφθεί και η Κάλυμνος και το πλοίο να διανυκτερεύει στο νησί μας έχουν εκδηλωθεί από το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη και τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλη Μπούκη που βρέθηκαν στο λιμάνι κατά την άφιξη του Hellenic Highspeed ,ενώ είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον Πλοίαρχο του πλοίου  Απόστολο Κουντούρη.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το αίτημα προς το Υπουργείο και την Εταιρεία θα  ικανοποιηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: Το νησί της Καλύμνου δεν θα μείνει έξω από το παιχνίδι. Ανέβηκα στην Αθήνα είδα τον Υπουργό ,στη συνέχεια ανέβηκε ο κ. Μπούκης και για αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα και θα γίνουν δηλώσεις μόλις οριστικοποιηθεί.

Επίσης ο Δήμαρχος παρουσία του Πλοιάρχου του Hellenic Highspeed είπε: Γίνεται μία ουσιαστική κουβέντα με τους υπεύθυνους της εταιρείας με τον καπετάνιο που παίζει πρωτεύοντα και κυρίαρχο ρόλο όσον αφορά την προσέγγιση ενός σκάφους σε ένα λιμάνι ,τα αποτελέσματα θα υπάρξουν σύντομα και θα είναι θετικά.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

3-7-2021 Το Hellenic Highspeed στο λιμάνι της ΚαλύμνουΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός